Κόσμος

Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Το «σκαθάρι» σώζει μια ελεφαντίνα! – Ζητάει να μεταφερθεί σε κέντρο διάσωσης

Έκκληση για τη διάσωση κακοποιημένου ζώου στην Ινδία απευθύνει το πρώην μέλος των Μπιτλς

Ο σερ Πολ Μακάρτνεϊ απευθύνει έκκληση για τη διάσωση μιας ελεφαντίνας!
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Άμεσα μέτρα για να παρασχεθεί βοήθεια σε κακοποιημένη ελεφαντίνα στην Ινδία ζήτησε με επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος, Δασών και Κλιματικής Αλλαγής της Ινδίας, ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Εδώ και πολλά χρόνια υποστηρικτής της οργάνωσης PETA («Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων»), ο ΜακΚάρτνεϊ, απευθύνθηκε στον υπουργό Περιβάλλοντος, Δασών και Κλιματικής Αλλαγής της Ινδίας, Μπουπέντερ Γιαντάβ, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μεταφερθεί το κακοποιημένο ζώο που ονομάζεται Jeymalyatha ή Joymala σε κέντρο διάσωσης για την αποθεραπεία από ψυχολογικό τραύμα.

Αιτία ήταν ότι κρατήθηκε αιχμάλωτη σε ναό στην Ταμίλ Ναντού της Ινδίας, μάλιστα σε ένα viral βίντεο, το ζώο φαίνεται να κακοποιείται από τους φροντιστές του, οι οποίοι χρησιμοποιούν πένσες για να την ελέγξουν!

Στην επιστολή του, ο ΜακΚάρτνεϊ τονίζει: «Είμαι βέβαιος ότι θα ληφθούν μέτρα για να μεταφερθεί η βαριά κακοποιημένη ελεφαντίνα Jeymalyatha (Joymala) σε ένα κατάλληλο κέντρο διάσωσης όπου μπορεί να λάβει την εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζεται για τα ψυχολογικά της τραύματα και να ζήσει χωρίς αλυσίδες με την παρέα άλλων ζώων».

Και συνεχίζει:

«Πιστεύω ότι συμφωνείτε ότι η Jeymalyatha έχει υποφέρει περισσότερο από αρκετά και ότι της αξίζει να περάσει τον υπόλοιπο χρόνο της σε αυτή τη Γη μακριά από τους κακοποιητικούς εκπαιδευτές της, να επανενταχθεί και να είναι μαζί με άλλους ελέφαντες».

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η επιστολή του πρώην μέλους των θρυλικών Μπιτλς ακολούθησε μετά από έκθεση κτηνιατρικής επιθεώρησης και έκκληση της PETA India για την κατάσταση της Joymala, η οποία διαπίστωσε ότι ο νέος φροντιστής της χρησιμοποίησε πένσες πάνω της, ακόμη και παρουσία επιθεωρητών…

Πάντως, στους επιθεωρητές απαγορεύθηκε από τον φροντιστή να φωτογραφίσουν ή να καταγράψουν σε βίντεο την ελεφαντίνα. Η επιθεώρηση διεξήχθη μετά την κυκλοφορία δύο βίντεο τον Ιούνιο του 2022 και τον Φεβρουάριο του 2021 στα οποία η Jeymalyatha εμφανίζεται να κακοποιείται από άλλους φροντιστές.

Δείτε επίσης