Κόσμος

Βασιλιάς Κάρολος: Στην εξοχή μαζί με όλα τα υπάρχοντά του - «Ξηλώνει κρεβάτι, έπιπλα και φωτογραφίες»

Η λίστα με τις απίστευτες παραξενιές του «κακομαθημένου Βασιλιά»

Βασιλιάς Κάρολος: Στην εξοχή μαζί με όλα τα υπάρχοντά του - «Ξηλώνει κρεβάτι, έπιπλα και φωτογραφίες»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μπορεί ο Κάρολος να έγινε βασιλιάς το περασμένο Σάββατο, ωστόσο μια ζωή οι συνήθειες και οι απαιτήσεις του ήταν... κάτι παραπάνω από βασιλικές.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει το παρατσούκλι «κακομαθημένος πρίγκιπας» από το προσωπικό του στο Clarence House, όπου ζει με τη βασιλική σύζυγο Καμίλα από το 2003 μέχρι και σήμερα.

Λεπτομέρειες για τις απαιτήσεις τού πρώην πρίγκιπα της Ουαλίας αποκαλύφθηκαν στο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime «Serving the Royals: Inside the Firm», του 2015.

Ο Paul Burrell, ο οποίος υπηρέτησε ως μπάτλερ της βασίλισσας Ελισάβετ και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αποκάλυψε τις ακριβείς οδηγίες που δίνονται στο προσωπικό του βασιλιά για τη φροντίδα του, από το σιδέρωμα των κορδονιών του μέχρι την τοποθέτηση οδοντόκρεμας στην οδοντόβουρτσά του.

Ο πρώην μπάτλερ ισχυρίστηκε ότι ο βασιλιάς Κάρολος είχε «τα πάντα φτιαγμένα από άλλους».

Οι απίστευτες απαιτήσεις του βασιλιά Καρόλου
«Οι πιτζάμες του σιδερώνονται κάθε πρωί, τα κορδόνια των παπουτσιών του σιδερώνονται επίπεδα με σίδερο, η τάπα του μπάνιου πρέπει να είναι σε μια συγκεκριμένη θέση και η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι απλώς χλιαρή», σε μια μπανιέρα «μόνο μισογεμάτη», είπε ο Burrell.

Σύμφωνα με τον μπάτλερ της Νταϊάνα, ο Κάρολος «βάζει τους υπηρέτες του να πιέζουν κάθε πρωί μια ίντσα οδοντόκρεμας στην οδοντόβουρτσά του».

Το κουτί με το πρωινό του βασιλιά Καρόλου που παίρνει πάντα μαζί του
Αφού ετοιμαστεί, η αυστηρή πρωινή ρουτίνα του βασιλιά Καρόλου συνεχίζεται με το πρωινό του.

«Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει μια υγιεινή επιλογή για πρωινό. Θέλει σπιτικό ψωμί, ένα μπολ με φρέσκα φρούτα και φρέσκους χυμούς φρούτων», δήλωσε ο σεφ Graham Newbould, πρώην μέλος του βασιλικού προσωπικού.

«Όπου κι αν πηγαίνει ο πρίγκιπας στον κόσμο, το κουτί πρωινού πηγαίνει μαζί του. Έχει έξι διαφορετικά είδη μελιού, μερικά ειδικά μούσλι, τα αποξηραμένα φρούτα του και οτιδήποτε είναι λίγο ιδιαίτερο, καθώς είναι λίγο ιδιότροπος».

Υποτίθεται επίσης ότι επιμένει το τυρί και τα μπισκότα του να ζεσταίνονται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία στο τέλος των γευμάτων και βάζει το προσωπικό του να έχει κοντά του έναν δίσκο για ζέσταμα, «αφού είναι ιδιαίτερος με τα πάντα», δήλωσε ένας γνώστης των όσων συμβαίνουν στο παλάτι στο MyLondon.

Μαζί με το κουτί του πρωινού του, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να στέλνει ένα φορτηγάκι με τα υπάρχοντά του στα εξοχικά των φίλων του πριν από την άφιξή του, για να ξεφορτώσει το «κρεβάτι, τα έπιπλα, ακόμη και τις φωτογραφίες του», ανέφερε η Τίνα Μπράουν στο «The Palace Papers».

Όπου πηγαίνει, εκτός των άλλων, έχει μαζί του το δικό του κάθισμα τουαλέτας και χαρτί υγείας.

Δείτε επίσης