Κόσμος

Bασιλιάς Κάρολος και Πρίγκιπας Γουίλιαμ στην ουρά: Πατέρας και γιος συναντούν τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί για να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ

Δείτε βίντεο με τον Βασιλιά Κάρολο Γ' και τον πρίγκιπα της Ουαλίας που επισκέπτονται αιφνιδιαστικά τον κόσμο και συνομιλούν μαζί τους

Bασιλιάς Κάρολος και Πρίγκιπας Γουίλιαμ στην ουρά: Πατέρας και γιος συναντούν τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί για να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί από κόσμο που περιμένει να αποτίσει φόρο τιμής στη μονάρχη.

Ο Κάρολος και ο γιος του, πρίγκιπας Γουίλιαμ, βρίσκονται στο Albert Embankment κοντά στο παλάτι του Λάμπεθ και χαιρετούν τον κόσμο, που περιμένει στην ουρά από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο βρετανός βασιλιάς και ο διάδοχος του θρόνου αντάλλαξαν χειραψία με κάποιους από τους πολίτες που περίμεναν υπομονετικά στην ουρά.

Η βρετανική κυβέρνηση έκανε σήμερα έκκληση στους πολίτες να μη συρρέουν στο Λονδίνο για να σταθούν στην ουρά και να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ καθώς η τεράστια ζήτηση σημαίνει ότι ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τις 24 ώρες.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη προσκυνήσει έχοντας περιμένει επί ώρες μέσα στο κρύο για να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα.

Το κοινό μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα ως τις 06:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας.

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ιδιαίτερα δημοφιλούς έπειτα από 70 χρόνια στον θρόνο, προκάλεσε μεγάλη θλίψη στη Βρετανία.

Τη Δευτέρα το πρωί το φέρετρο της Ελισάβετ Β’ θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της στις 11:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας). Πρόκειται για την πρώτη κρατική κηδεία που πραγματοποιείται στη Βρετανία μετά από αυτή του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965.

Η Ελισάβετ Β’ θα ταφεί τη Δευτέρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον πύργο του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο, δίπλα στον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο Στ’ και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Δείτε επίσης