Κόσμος

Γουίλιαμ και Χάρι: Συμφιλίωση για τα μάτια του κόσμου - Χαροποιεί, αλλά δεν πείθει...

Η σχέση των δύο αδελφών υπήρξε πάντα ταραχώδης

Γουίλιαμ και Χάρι: Συμφιλίωση για τα μάτια του κόσμου - Χαροποιεί, αλλά δεν πείθει...
Αρθρογράφος: Σόφη Λούκα
Από Σόφη Λούκα

Όταν ο Ουίλιαμ και ο Χάρι βγήκαν από το παλάτι μαζί με τις συζύγους τους, Κέιτ και Μέγκαν αντίστοιχα, για να χαιρετίσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, που θρηνούσε το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, όλοι μίλησαν για μία συγκινητική, ιστορική αλλά και προσωπική στιγμή, που φανέρωσε τη συμφιλίωση των δύο αδελφών.

Και ενώ ουδείς αμφισβητεί ότι η εικόνα του κουαρτέτου των νέων αυτών και μονιασμένων ανθρώπων, που αντιπροσωπεύουν υπό μια έννοια το μέλλον του βρετανικού έθνους, ήταν το καλύτερο φάρμακο για το θρήνο στο οποίο βύθισε ολόκληρη τη χώρα η απώλεια της μακροβιότερης μονάρχη της, αρκετοί μίλησαν για πλασέμπο. «Δόθηκε», μάλιστα, όπως γράφουν τις τελευταίες ημέρες, με διαταγή του νέου βασιλιά Καρόλου, που θέλει να σταματήσει εδώ και τώρα τα αρνητικά δημοσιεύματα για το παλάτι, τα οποία η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν τέλος από τις δυσάρεστες αποκαλύψεις της εύθραυστης Νταϊάνα μέχρι τη μετακόμιση των Σάσεξ στην Αμερική, με την υπόνοια ρατσιστικών αισθημάτων στο Μπάκιγχαμ, να ρίχνει βαριά τη σκιά του σε όλη τη βασιλική οικογένεια.

Αλήθεια ή ψέματα, η σχέση των δύο αδελφών υπήρξε πάντα ταραχώδης, ενώ οι επαφές των… συννυφάδων, εξαρχής ανύπαρκτες. Η μεγάλη ρήξη, ωστόσο, ανάμεσα στον Ουίλιαμ και τον Χάρι ήρθε μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ του ITV, στο οποίο ο μικρότερος γιος του Καρόλου και της Νταϊάνα μαζί με την Αμερικανίδα σύζυγό του μίλησαν για τη μεγάλη δυσκολία τους να ζήσουν φυσιολογικά υπό την αφόρητη πίεση, το bullying, των βρετανικών ταμπλόιντ.

Όπως είχε δηλώσει, τότε, ο Χάρι, «είμαστε αδέλφια και πάντα θα είμαστε αδέλφια. Και μπορεί να βαδίζουμε σε διαφορετικά μονοπάτια αυτή τη στιγμή, αλλά θα είμαι πάντα εδώ για εκείνον, όπως επίσης ξέρω ότι κι εκείνος θα είναι πάντα εκεί για μένα».

«Δεν βλεπόμαστε πλέον πολύ όπως παλιά, επειδή είμαστε και οι δύο απασχολημένοι, αλλά ξέρετε, τον αγαπώ βαθιά. Τα περισσότερα από αυτά που γράφονται είναι κατασκευάσματα του Τύπου, αλλά σαν αδέλφια έχουμε τις καλές και τις κακές μέρες». Τον επόμενο χρόνο, σε αμερικανικό έδαφος πια, στην περιβόητη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Χάρι είπε για τον Ουίλιαμ ξανά: «Τον αγαπώ πραγματικά. Είναι ο αδελφός μου, έχουμε περάσει μέσα από την κόλαση μαζί. Αλλά είμαστε σε διαφορετικούς τόπους. Η σχέση μας βρίσκεται στον “πάγο” αυτή τη στιγμή, αλλά ο χρόνος γιατρεύει τα πράγματα, ελπίζω». Ο Ουίλιαμ, στεναχωρημένος για τις αποκαλύψεις περί ρατσιστικών σχολίων κατά του αγέννητου παιδιού της Μέγκαν, απάντησε κατηγορηματικά, ότι «δεν είμαστε μία οικογένεια ρατσιστών».

Η συνάντησή τους με αφορμή το θάνατο της γιαγιάς τους, μετά τον κλάδο ελαίας που έτεινε ο Ουίλιαμ στον Χάρι, έφερε ξανά στο προσκήνιο την περίπλοκη σχέση των συζύγων τους, που ξεκίνησε με την Κέιτ να χαρακτηρίζει τη Μέγκαν «πνοή καθαρού αέρα για το παλάτι», και εκείνη να ανταποδίδει το κομπλιμέντο καλωσορίζοντας την καινούργια φίλη στη ζωή της. Η αποκάλυψη, λίγο αργότερα, ότι η Μέγκαν έκανε την Κέιτ να κλαίει για το φόρεμα της παρανύφου που φορούσε η μικρή Σαρλότ, και η πληρωμένη απάντηση της πρώτης, ότι εκείνη έριχνε ποταμούς δακρύων την ημέρα του γάμου της, επιβεβαίωσαν αυτό που είδαν και τώρα στο «παγωμένο» βλέμμα της Κέιτ προς τη Μέγκαν, που έπιασε η κάμερα στην έξοδο των τεσσάρων έξω από το παλάτι, ότι «ζήλια είναι ο φθόνος της σύγκρισης». Οι Βρετανοί, πάντως, συνεχίζουν να ελπίζουν…

Δείτε επίσης