Κόσμος

Στην πομπή για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ

Θα είναι ανάμεσα στα 2.000 άτομα που θα βρεθούν στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ για να αποχαιρετήσουν την προγιαγιά τους την οποία την αποκαλούσαν «Gan Gan»

Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η Πριγκίπισσα Σάρλοτ αποκαλούσαν την προγιαγιά τους Gan Gan
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα (19/09), όπως αποκαλύφθηκε από το πρόγραμμα για την τελετή που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, θα είναι ανάμεσα στα 2.000 άτομα που θα βρεθούν στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ για να αποχαιρετήσουν την 96χρονη μονάρχη την οποία ο Τζορτζ και η Σάρλοτ αποκαλούσαν «Gan Gan».

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, που είναι δεύτερος και τρίτη στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και την άνοδο σε αυτόν του βασιλιά Καρόλου, θα περπατήσουν πίσω από το φέρετρο της προγιαγιάς τους το οποίο θα μεταφέρει σε κανονιοφόρο ένα άγημα 142 ναυτών.

Ακριβώς πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ θα βρίσκεται ο βασιλιάς Κάρολος τον οποίο θα ακολουθούν ο σερ Τιμ Λόρενς, ο δούκας του Γιορκ, o πρίγκιπας Έντουαρντ με τη σύζυγό του και στη συνέχεια θα βρίσκονται ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον.

Ο 9χρονος Τζορτζ και η 7χρονη Σάρλοτ θα περπατήσουν δίπλα στους γονείς τους και θα τους ακολουθούν ο θείος τους, πρίγκιπας Χάρι, με τη σύζυγό του Μέγκαν Μάρκλ, καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τα δύο αδέρφια αναμένεται να δώσουν το «παρών» και στην ιδιωτική τελετή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο παλάτι του Ουίνδσορ.

Αντίθετα, αποφασίστηκε ότι σε όλο το τελετουργικό δεν θα λάβει μέρος ο τετράχρονος αδερφός τους, πρίγκιπας Λιούις.

Όλο το πρόγραμμα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ (σε ώρα Ελλάδος):

8:30 ολοκληρώνεται το λαϊκό προσκύνημα που ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ
10:00 Ανοίγουν οι πόρτες του Αβαείου του Γουεστμίνστερ για τους ηγέτες κρατών και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους
12:35 Το φέρετρο θα μεταφερθεί στην έξοδο του Βρετανικού Κοινοβουλίου για να τοποθετηθεί πάνω στον κιλλίβαντα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα το συνοδεύουν 142 μέλη του Βασιλικού Ναυτικού
12:44 Θα ξεκινήσει η πομπή από το Βρετανικό Κοινοβούλιο προς το αβαείο του Γουεστμίνστερ
12:52 Η πομπή θα φτάσει στο Αβαείου του Γουεστμίνστερ
13:00 Ξεκινάει η λεγόμενη πολιτική λειτουργία παρουσία 2000 καλεσμένων. Μεταξύ αυτών αρχηγοί κρατών και βασιλείς από όλο το κόσμο
14:00 Ολοκληρώνεται το τελετουργικό στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ και το φέρετρο τοποθετείται ξανά στο κιλλίβαντα. Θα τηρηθεί δύο λεπτών σιγή σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο
14:15 Ξεκινάει νέα πομπή με προορισμό την αψίδα του Ουέλινγκτον. (Βρίσκεται δίπλα στο Hyde Park και πίσω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ). Η πομπή θα περάσει μπροστά από το παλάτι και θα κάνει μια στάση
15:00 Η πομπή φτάνει στην αψίδα. Το φέρετρο μπαίνει στη νεκροφόρα με προορισμό το Ουίνδσορ . (Οδικό ταξίδι διάρκειας 2 ωρών. Πλήθος κόσμου αναμένεται να βρίσκεται δεξιά και αριστερά του δρόμου)
17:06 Η νεκροφόρα φτάνει σε καθορισμένο σημείο. Σχηματίζεται ξανά πομπή
17: 10 Η πομπή για το κάστρο του Ουίνδσορ ξεκινά
17:40 Ο Βασιλιάς Κάρολος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας μπαίνουν στη πομπή
17:53 Η πομπή φτάνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μέσα στο κάστρο του Ουίνδσορ
19:00 Ξεκινά η νεκρώσιμη ακολουθία. Δεν έχει διευκρινιστεί η διάρκεια της. Μόλις ολοκληρωθεί, το βάθρο θα υποχωρήσει στη βασιλική κρύπτη.
21:30 ενταφιασμός χωρίς κάμερες

Δείτε επίσης