Κόσμος

Ουκρανία: 146 πτώματα μέχρι τώρα στον ομαδικό τάφο – Ανάμεσα τους και δύο παιδιά

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην τοποθεσία αυτή έχουν ταφεί 450 άνθρωποι…

146 πτώματα έχουν βρεθεί μέχρι τώρα στον ομαδικό τάφο στην ανατολική Ουκρανία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι Ουκρανοί ειδικοί έχουν ξεθάψει μέχρι τώρα 146 πτώματα, κυρίως πολιτών, από έναν ομαδικό τάφο κοντά στην πόλη Ιζιούμ, στην ανατολική Ουκρανία και «ορισμένα από αυτά φέρουν ενδείξεις βίαιου θανάτου», ανέφερε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πιστεύεται ότι στην τοποθεσία αυτή, σε ένα δάσος στα περίχωρα του Ιζιούμ, έχουν ταφεί 450 άνθρωποι. Το Ιζιούμ ανακαταλήφθηκε πρόσφατα από τις ουκρανικές δυνάμεις, όταν εξαπέλυσαν αντεπίθεση στην περιφέρεια του Χαρκόβου.

«Ορισμένοι από τους νεκρούς φέρουν ενδείξεις βίαιου θανάτου. Υπάρχουν πτώματα με δεμένα τα χέρια και ίχνη βασανιστηρίων. Διαπιστώθηκε ότι φέρουν τραύματα από εκρήξεις, θραύσματα και μαχαίρια», έγραψε στην ανάρτησή του στο Telegram, ο κυβερνήτης του Χαρκόβου, Όλεχ Σινεχούμποφ.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε τους ισχυρισμούς των Ουκρανών για τα «εγκλήματα πολέμου» στο Ιζιούμ, χαρακτηρίζοντάς τους «ψέματα», ενώ κάτοικοι της περιοχής είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι ορισμένοι από τους τάφους στο δάσος ανήκουν σε ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε έναν ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό.

Δείτε επίσης