Κόσμος

«Πινακίδα του Χόλυγουντ»: Το σήμα κατατεθέν του Λος Άντζελες ανανεώνεται λίγο πριν τα 100α γενέθλια

Tο 1923 τοποθετήθηκε για πρώτη φορά η εμβληματική πινακίδα που αποτελεί σύμβολο της «βιομηχανίας των ονείρων»

Το σήμα κατατεθέν του Λος Άντζελες ανανεώνεται λίγο πριν τα 100α γενέθλια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Η πινακίδα είναι το καμάρι του Λος Άντζελες και είμαστε ενθουσιασμένοι που οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο θα δουν αυτή τη ανανέωση για μια πολύ ξεχωριστή 100ή επέτειο», δήλωσε ο πρόεδρος του «Hollywood Sign Trust», Τζεφ Ζάριναμ.

Τα γιγαντιαία γράμματα ύψους σχεδόν 14 μέτρων θα καθαριστούν και θα βαφτούν σε μία διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει οκτώ εβδομάδες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, θα χρειαστούν 947 λίτρα χρώμα και αστάρι, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών μέσα από τον ιστότοπο «The Hollywood Sign».

Η πινακίδα τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το 1923 ως «Hollywoodland» για 18 μήνες από τον κατασκευαστή αλλά και ιδιοκτήτη της εφημερίδας Los Angeles Times, Χάρι Τσάντλερ, που ήθελε να διαφημίσει ακίνητα και ήταν χωρισμένη σε τρία τμήματα, το «HOLLY», το «WOOD» και το «LAND» τα οποία μάλιστα τη νύχτα άναβαν πρώτα το κάθε ένα χωριστά και μετά όλα μαζί. Ωστόσο, λόγω της υψηλής αναγνωρισιμότητάς της, σε συνδυασμό με την άνοδο της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλυγουντ, διατηρήθηκε και άλλαξε σε «Hollywood» από το Εμπορικό Επιμελητήριο το 1949. Στην πάροδο των δεκαετιών έχει δεχθεί εμπρηστικές επιθέσεις ενώ καταγράφηκε και ένας τραγικός θάνατος, ενώ η τελευταία φορά που ξαναβάφτηκε ήταν πριν από μια δεκαετία, για τα 90ά γενέθλιά της.

Δείτε επίσης