Κόσμος

Όταν ο Χάρι έκανε την Καμίλα να... πνιγεί με το τσάι της

Ζήτησε διαμεσολαβητή για να λυθούν οι διαφορές της οικογένειας κι έλαβε σκληρή απάντηση

Η αμήχανη συνάντηση Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με τον Κάρολο και την Καμίλα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρίγκιπας Χάρι πρότεινε να επιστρατευτεί ένας διαμεσολαβητής για να επιλύσει το θέμα του χάσματος που βαθαίνει με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, κάνοντας την Καμίλα να... φτύσει το τσάι της, αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο.

Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Κέιτι Νίκολ ασχολήθηκε με το διχασμό μεταξύ των Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ και των άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας σε ένα βιβλίο που πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει με τίτλο «The New Royals».

Στις σελίδες του περιγράφει πώς αυτό το χάσμα μεταξύ τους βάθυνε, μετά την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποχωρήσουν από την βασιλική οικογένεια και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στις ΗΠΑ το 2020. Το βιβλίο αναφέρει ακόμη ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον ένιωσαν «ανακούφιση» όταν ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μετακομίσουν στις ΗΠΑ, επειδή ένιωσαν ότι «το δράμα τελειώνει».

Η συγγραφέας επικαλείται έναν οικογενειακό φίλο που λέει ότι ο Δούκας του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι, συναντήθηκε με τον πατέρα του την περασμένη άνοιξη και ήθελε «να ξεκαθαρίσει τα πράγματα» - αλλά η συνάντηση ήταν αμήχανη και προκάλεσε περαιτέρω ένταση στις σχέσεις τους.

Αφού ο Χάρι και η Μέγκαν δεν παρευρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση για τον παππού του πρίγκιπα Φίλιππο στο Αββαείο του Ουέστμινστερ τον Μάρτιο, μια αχτίδα ελπίδας φάνηκε στον ορίζοντα όταν το ζευγάρι έκανε μια στάση στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν λίγο καιρό, όταν ξεκίνησε από τις ΗΠΑ για τη Χάγη. Η συγγραφέας περιγράφει αυτή τη μάλλον ατυχή συνάντηση που είχαν Χάρι και Μέγκαν με τον Κάρολο, όταν έκαναν τη στάση τους στο Λονδίνο τότε: Σύμφωνα με φίλο της οικογένειας, ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος ήταν τότε πρίγκιπας της Ουαλίας, επέμενε να συναντηθεί με τον Χάρι σε ένα τσάι πριν ο μικρός του γιος συναντήσει την βασίλισσα. «Η συνάντηση με τον Κάρολο και την Καμίλα ήταν πιο αμήχανη από το εγκάρδιο τσάι τους με τη βασίλισσα», έγραψε η Νίκολ, προσθέτοντας ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ άργησαν στη συνάντηση, γεγονός που άφησε στον Κάρολο μόλις 15 λεπτά για να συναντήσει τον μικρότερο γιο και τη νύφη του, προτού να αναχωρήσει για μια ακόμα υποχρέωση…

Η συνάντηση ήταν καταδικασμένη, καθώς «ο Χάρι πρότεινε στην πραγματικότητα να χρησιμοποιήσουν έναν μεσολαβητή για να προσπαθήσουν να διευθετήσουν τις διαφορές τους κάτι που έκανε τον Κάρολο να τα χάσει και την Καμίλα να φτύσει το τσάι της».

Πρόσθεσαν ότι η Καμίλα είπε στον Χάρι ότι η πρότασή του ήταν «γελοία» και ότι θα έλυναν τις διαφορές τους μέσα στην οικογένεια, ενώ στο ίδιο βιβλίο αναφέρεται επίσης ότι η απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν να παραιτηθούν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και να μετακομίσουν στις ΗΠΑ άφησε την βασίλισσα «πληγωμένη και εξαντλημένη».

Πάντως, πηγή κοντά στην βασίλισσα Ελισάβετ, υποστήριξε ότι δεν της άρεσε να σκέφτεται την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν να εγκαταλείψουν την οικογένεια και αποκάλυψε επίσης ότι η ίδια απογοητεύτηκε όταν δεν ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο με τον Άρτσι και τη Λίλιμπετ, όπου έκανε το ετήσιο «sleepover» στο Σάντριγχαμ με τα εγγόνια και τα δισέγγονά της: «Δεν ξέρω, δεν με νοιάζει και δεν θέλω να το σκέφτομαι άλλο» έλεγε η βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς αυτό που την στενοχωρούσε περισσότερο ήταν ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να δει όσο θα ήθελε τα δυο της δισέγγονα…

Στο βιβλίο αναφέρεται επίσης ότι ο Κάρολος επιθυμεί να επουλώσει το χάσμα μεταξύ της οικογένειας και του μικρότερου γιου του, άλλωστε στο πρώτο τηλεοπτικό του διάγγελμα ως βασιλιάς είπε: «Θέλω επίσης να εκφράσω την αγάπη μου για τον Χάρι και τη Μέγκαν καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό» και κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήταν ένας «κλάδος ελιάς» προς το ζευγάρι…

Δείτε επίσης