Κόσμος

Επιστράτευση στη Ρωσία: Άνδρες αποχαιρετούν τις οικογένειές τους σε κλίμα οδύνης και τρόμου

Δραματικοί αποχαιρετισμοί με λυγμούς, ενώ την ίδια ώρα ο Πούτιν στέλνει φύλλα πορείας για την πόλεμο στην Ουκρανία σε συλληφθέντες διαδηλωτές

Επιστράτευση στη Ρωσία: Άνδρες αποχαιρετούν τις οικογένειές τους σε κλίμα οδύνης και τρόμου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ξεκίνησε χθες η επιστράτευση στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, και σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Ρώσοι νεοσύλλεκτοι αποχαιρετούν τις οικογένειές τους με δάκρυα στα μάτια.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε χθες μερική επιστράτευση και υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα μέσα» για να αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις, στέλνοντας τουλάχιστον 300.000 εφέδρους στη μάχη, σε μια δραματική κλιμάκωση της εισβολής του στην Ουκρανία.

Εικόνες που κυκλοφορούν σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ομάδες τρομοκρατημένων ανδρών να αγκαλιάζουν τις συντρόφους και τα παιδιά τους, που κλαίνε, πριν επιβιβαστούν σε λεωφορεία που τους μεταφέρουν στον πόλεμο.

Ο ανταποκριτής του «Guardian», Πιότρ Σάουερ, δημοσίευσε βίντεο από το δίκτυο Taygainfo, που δείχνει οικογένειες να αποχαιρετούν τους δικούς τους ανθρώπους που έλαβαν φύλλα πορείας για τον πόλεμο, στην πόλη Γιακούτσκ.

Δείτε επίσης