Κόσμος

Ρωσία: «Φεύγουν νύχτα» για να γλυτώσουν την επιστράτευση - 7.000 άτομα πέρασαν στη Φινλανδία μέσα σε μόλις μία ημέρα

Υπερδιπλάσιος ο αριθμός των Ρώσων που έφτασε στη χώρα χθες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα - Μπλόκο εξετάζει η Φινλανδία

Ρωσία: «Φεύγουν νύχτα» για να γλυτώσουν την επιστράτευση - 7.000 άτομα πέρασαν στη Φινλανδία μέσα σε μόλις μία ημέρα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η διέλευση οχημάτων από τη Ρωσία στη Φινλανδία μέσω των νοτιοανατολικών της συνόρων παραμένει πυκνή για τρίτο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η συνοριοφυλακή της χώρας.

Την ίδια ώρα, η Φινλανδία σκέφτεται να απαγορέψει στους περισσότερους Ρώσους την είσοδο στα εδάφη της καθώς αυξήθηκε χθες η διέλευση οχημάτων από τον ανατολικό γείτονά της μετά τη διαταγή του Βλαντίμιρ Πούτιν για μερική επιστράτευση. «Εξακολουθεί και σήμερα το πρωί να υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία. Ίσως και λίγο αυξημένη σε σχέση με χθες», δήλωσε το πρωί εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής.

Περίπου 7.000 άτομα εισήλθαν χθες Πέμπτη από τη Ρωσία στη Φινλανδία, οι 6.000 εξ’ αυτών Ρώσοι, δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 107% σε σύγκριση με την ίδια μέρα πριν από μία εβδομάδα. Τρεις εκ των αφιχθέντων ζήτησαν άσυλο, ενώ ουδείς την περασμένη εβδομάδα.


Τα μεθοριακά περάσματα στη Φινλανδία είναι από τα λίγα σημεία εισόδου στην Ευρώπη για τους Ρώσους, αφότου μια σειρά από χώρες έκλεισαν τόσο τα σύνορά τους όσο και τον εναέριο χώρο τους σε ρωσικά αεροσκάφη μετά την εισβολή που διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία. Στο πολυσύχναστο μεθοριακό πέρασμα Βαάλιμαα η ουρά των οχημάτων σήμερα ήταν μεγαλύτερη από τις προηγούμενες Παρασκευές φθάνοντας περίπου τα 500 μέτρα, όπως αντίστοιχα μεγαλύτερη ήταν η ουρά και στο δεύτερο μεγαλύτερο μεθοριακό πέρασμα της Φινλανδίας, το Νουϊγιάμαα.

Δείτε επίσης