Κόσμος

«Τα είπα όλα»: Το όλο νόημα βίντεο της Μελόνι με δύο... πεπόνια στο TikTok

Αδιαφιλονίκητο φαβορί της κάλπης στην Ιταλία, με την Ευρώπη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την άνοδο της ακροδεξιάς

«Τα είπα όλα»: Το όλο νόημα βίντεο της Μελόνι με δύο... πεπόνια στο TikTok
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένα βίντεο με δύο πεπόνια, επέλεξε να ανεβάσει στα social media η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» Τζόρτζια Μελόνι πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Στις εκλογές που διεξάγονται σήμερα αδιαφιλονίκητο φαβορί αποτελεί η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d’Italia) Τζόρτζια Μελόνι, η οποία έχει συνάψει εκλογική συμμαχία με τη «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι και το κόμμα «Εμπρός Ιταλία» (Forza Italia) του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Αν και βάσει νόμου δεν δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις κατά τις τελευταίες 15 ημέρες, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη Μελόνι να καταγράφει σημαντική διαφορά από τον υποψήφιο της αριστεράς και του κέντρου, Ενρίκο Λέτα.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ιταλικές εκλογές έως τις 19:00 τοπική ώρα διαμορφώθηκε στο 51%, χαμηλότερα από το 2018

Τα… πεπόνια της Μελόνι

Η αρχηγός των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, παραβίασε το Σάββατο την καθιερωμένη προεκλογική «σιωπή», δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο λογαριασμό της στο TikTok, στο οποίο επεδείκνυε δύο… πεπόνια, λέγοντας «στις 25 Σεπτέμβρη… τα είπα όλα!».

Στην ιταλική γλώσσα, “meloni” είναι τα πεπόνια, ωστόσο ο εν λόγω όρος χρησιμοποιείται στην αργκό για να καταδείξει και σημεία της γυναικείας ανατομίας και πιο συγκεκριμένα για το στήθος.

Μάλιστα αρκετοί έσπευσαν να μιλήσουν για φτηνή σεξιστική εκμετάλλευση -και μάλιστα από μια γυναίκα-, η οποία ουσιαστικά με τον τρόπο αυτόν χρησιμοποιεί ένα «φτηνό» κόλπο για να προσελκύσει το ανδρικό κοινό.

Τα πρώτα exit poll

Κάποιες πρώτες απαντήσεις για τις εκλογές θα δώσουν οι εκτιμήσεις exit poll, που αναμένονται να ανακοινωθούν λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης, στις 11 μ.μ. ώρα Ιταλίας (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).

Η Τζόρτζια Μελόνι, αποφάσισε να αναβάλει την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος για απόψε στις 10 ώρα Ιταλίας, δηλαδή μια ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες. Αρχικά, είχε ανακοινώσει ότι θα ψήφιζε σε σχολείο της Ρώμης, σήμερα το πρωί στις 11 τοπική ώρα.

Δείτε επίσης