Κόσμος

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ζητήσει από τους Αμερικανούς να υιοθετήσουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος θα εκφραστεί στην σύνοδο που τιτλοφορείται: "Πείνα, διατροφή και υγεία" και διοργανώνεται στον Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ζητήσει από τους Αμερικανούς να υιοθετήσουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιδιώκει οι Αμερικανοί να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες και αναμένεται να ανακοινώσει σε σύνοδο κορυφής για τη διατροφή που θα γίνει αύριο, Τετάρτη, ότι είναι καιρός οι ΗΠΑ να δώσουν τέλος στην επισιτιστική ανασφάλεια επιτιθέμενες ταυτοχρόνως στο πρόβλημα της παχυσαρκίας στη χώρα.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος θα εκφραστεί στην σύνοδο που τιτλοφορείται: "Πείνα, διατροφή και υγεία" και διοργανώνεται στον Λευκό Οίκο, όπου θα συγκεντρωθούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπεύθυνοι φορέων, όπως και ακαδημαϊκοί ειδικοί με στόχο να προωθήσουν μια πιο υγιή Αμερική, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, στόχος της συνόδου αυτής θα είναι "να δοθεί τέλος στην πείνα και να περιοριστούν οι ασθένειες που συνδέονται με τη διατροφή στις ΗΠΑ ως το 2030".

Πρόκειται για έναν "φιλόδοξο, αλλά εφικτό" στόχο που θα απαιτήσει προεδρικά διατάγματα, αλλά και έγκριση από το Κογκρέσο, σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

"Οι ΗΠΑ ακόμη δεν έχουν εξαλείψει την πείνα και αντιμετωπίζουν επείγουσα υγειονομική κρίση που συνδέεται με την διατροφή", και αυτό εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια έπειτα από παρόμοια διάσκεψη που είχε διοργανώσει ο Ρίτσαρντ Νίξον, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Η χώρα αντιμετωπίζει κυρίως αύξηση των κρουσμάτων ασθενειών που συνδέονται με τη διατροφή, όπως είναι ο διαβήτης τύπου 2, η παχυσαρκία, η υπέρταση και κάποιες μορφές καρκίνου.

"Οι συνέπειες της επισιτιστικής ανασφάλειας και οι ασθένειες που συνδέονται με τη διατροφή είναι σοβαρές και εκτεταμένες, επηρεάζοντας δυσανάλογα τους μη προνομιούχους πληθυσμούς", υπογραμμίζει ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του.

"Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να ξεπεραστούν αυτά τα πολύπλοκα προβλήματα", προσθέτει ο Λευκός Οίκος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πολλές από αυτές τις ασθένειες μπορούν να προληφθούν.

Δείτε επίσης