Κόσμος

Απειλεί ο Μεντβέντεφ: «Η Ρωσία έχει δικαίωμα να ρίξει πυρηνικά στην Ουκρανία – Δεν είναι μπλόφα»

Γνωστός για την πολεμόχαρη ρητορική του, ο Μεντβέντεφ υποστηρίζει ότι «εάν η απειλή για τη Ρωσία υπερβεί το καθορισμένο όριο κινδύνου, θα πρέπει να απαντήσουμε χωρίς να ζητήσουμε την άδεια κανενός»

Απειλεί ο Μεντβέντεφ: «Η Ρωσία έχει δικαίωμα να ρίξει πυρηνικά στην Ουκρανία – Δεν είναι μπλόφα»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέο παραλήρημα από τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που διαμήνυσε ότι η Μόσχα «έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αν χρειαστεί» στην Ουκρανία και ότι «σίγουρα δεν μπλοφάρει».

Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Telegram γράφει: «Πρέπει να σας υπενθυμίσω ξανά, για όσους κωφεύουν ακούγοντας μόνο τον εαυτό τους: Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα εάν είναι απαραίτητο, σε προκαθορισμένες περιπτώσεις, σε αυστηρή συμφωνία με τις θεμελιώδεις αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής».

Και εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις η Μόσχα μπορεί να καταφύγει στη χρήση πυρηνικών: «Εάν εμείς ή οι σύμμαχοί μας δεχθούμε επίθεση με αυτό το είδος όπλου. Ή εάν η επιθετικότητα με τη χρήση συμβατικών όπλων απειλεί την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας μίλησε άμεσα για αυτό πρόσφατα», σχολίασε.

Και συνέχισε το παραλήρημά του: «Επιπλέον, θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στους εχθρικούς γείτονές μας. Για παράδειγμα, στη ναζιστική Ουκρανία, η οποία σήμερα ελέγχεται άμεσα από τις χώρες του ΝΑΤΟ».

Ο Μεντβέντεφ επιτέθηκε στους Μπάιντεν και Τρας, καταγγέλλοντας ότι «απαιτούν από τη Ρωσία να απομακρύνει το χέρι της από το “πυρηνικό κουμπί”» και κατηγόρησε την πρωθυπουργό της Βρετανίας ότι είναι «παντελώς έτοιμη να ξεκινήσει αμέσως μια ανταλλαγή πυρηνικών χτυπημάτων» με τη Ρωσία.

Γνωστός για την πολεμόχαρη ρητορική του, ο Μεντβέντεφ υποστηρίζει επίσης ότι η Δύση δεν θα βοηθήσει την Ουκρανία, ούτε θα απαντήσει εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. «Εάν η απειλή για τη Ρωσία υπερβεί το καθορισμένο όριο κινδύνου, θα πρέπει να απαντήσουμε. Χωρίς να ζητήσουμε την άδεια κανενός, χωρίς πολύωρες διαβουλεύσεις. Και σίγουρα δεν είναι μπλόφα», είπε ο Μεντβέντεφ, επαναλαμβάνοντας τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Πούτιν.

«Φανταστείτε ότι η Ρωσία αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το πιο τρομερό της όπλο εναντίον του ουκρανικού καθεστώτος, το οποίο έχει διαπράξει μια πράξη μεγάλης επιθετικότητας, που είναι επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας. Νομίζω ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επέμβει άμεσα στη σύγκρουση ακόμη και σε αυτή την κατάσταση», υποστήριξε. «Σε τελική ανάλυση, η ασφάλεια της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου και των Βρυξελλών είναι πολύ πιο σημαντική για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία από τη μοίρα της Ουκρανίας, την οποία κανείς δεν χρειάζεται, ακόμη κι αν εφοδιάζεται με άφθονα όπλα».

Δείτε επίσης