Κόσμος

«Σοκ και δέος» για την απόφαση της Βασίλισσας Μαργκρέτε να αποκληρώσει και τα τέσσερα εγγόνια της

Τους πήρε τους τίτλους και τους... απομόνωσε

«Σοκ και δέος» για την απόφαση της Βασίλισσας Μαργκρέτε να αποκληρώσει και τα τέσσερα εγγόνια της
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Άναυδη άφησε χθες η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε την οικογένειά της όταν ανακοίνωσε πως αφαιρεί από τα τέσσερα εγγόνια της τους πριγκιπικούς τους τίτλους.

Πρόκειται για τα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ, του δεύτερου γιου της, ο οποίος έχει κάνει δύο γάμους και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά ηλικίας από 23 έως 10 ετών.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι απόγονοι της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του πρίγκιπα Ιωακείμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας του Μονπεζάτ, ενώ οι τίτλοι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Δανίας παύουν να υφίστανται», αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης, σε εφημερίδα της Δανίας μίλησε ο πρίγκιπας Νικόλαος, ο ένας εκ των «αποκληρωμένων» εγγονών της βασίλισσας.

«Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε πολύ λυπημένοι. Και εμείς, όπως και οι γονείς μας, είμαστε σε κατάσταση σοκ για την απόφαση και το πόσο γρήγορα εξελίχθηκαν τα πράγματα» δήλωσε στην εφημερίδα Extrabladet ο πρωτότοκος γιος του πρίγκιπα Ιωακείμ.

Ο ίδιος δήλωσε «πολύ μπερδεμένος ως προς το γιατί συνέβη με αυτόν τον τρόπο» μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από διαμέρισμα στην Κοπεγχάχη στο οποίο συζεί με τη σύντροφό του.

Η μητέρα των δύο μεγαλύτερων γιων του πρίγκιπα Ιωακείμ δήλωσε χθες «σοκαρισμένη» από την απόφαση. «Αυτό ήρθε από το πουθενά. Τα παιδιά αισθάνονται αποκλεισμένα», δήλωσε η κόμισσα Αλεξάνδρα στην εφημερίδα BT. «Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους αφαιρείται η ταυτότητά τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Βασίλισσα θέλει να δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε τα τέσσερα εγγόνια της να είναι σε θέση να διαμορφώσουν τη ζωή τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές απαιτήσεις και τα καθήκοντα που έχει μια επίσημη σχέση με τον Βασιλικό Οίκο της Δανίας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑFP τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ διατηρούν τις θέσεις τους στη σειρά της διαδοχής.

Δείτε επίσης