Κόσμος

Στόλτενμπερκ: «Παράνομη η αρπαγή γης από τη Ρωσία»

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συζήτησαν και για το πιθανολογούμενο σαμποτάζ στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Στόλτενμπερκ: «Παράνομη η αρπαγή γης από τη Ρωσία»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Καταδικάζει τις κινήσεις της Μόσχας ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν με την οποία ανακοινώθηκε η προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα.

Για μια εικόνα που θυμίζει καταστάσεις Β' Παγκοσμίου Πολέμου έκανε λόγο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, επικρίνοντας με σφοδρότητα την πολιτική του Κρεμλίνου.

Παράλληλα, μίλησε για μια κίνηση που προδίδει την αποτυχία του Πούτιν, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας στον ουκρανικό λαό.

nord stream

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συζήτησαν σήμερα τις ανησυχίες τους για την επιχειρούμενη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, αλλά και το πιθανολογούμενο σαμποτάζ στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Μετά την προφανή δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, συζήτησαν την προστασία υποδομών κρίσιμης σημασίας» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Δείτε επίσης