Κόσμος

Κρεμλίνο: «Θα ρωτήσουμε τους κατοίκους» για τα σύνορα των προσαρτημένων περιοχών - Χαμηλώνουν οι τόνοι για τα πυρηνικά

Πεσκόφ μετά το μήνυμα Καντίροφ: «Θα βασιστούμε στο πυρηνικό μας δόγμα» - Ο Τσετσένος ηγέτης είχε ζητήσει προηγουμένως τη ρίψη πυρηνικών

Κρεμλίνο: «Θα ρωτήσουμε τους κατοίκους» για τα σύνορα των προσαρτημένων περιοχών - Χαμηλώνουν οι τόνοι για τα πυρηνικά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Χαμηλώνει τους τόνους για τα πυρηνικά το Κρεμλίνο στη «σκιά» των δηλώσεων του Τσετσένου ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ, τονίζοντας τώρα ότι τάσσεται υπέρ μιας «ισορροπημένης προσέγγισης» ως προς το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καντίροφ απευθυνόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον κάλεσε να «ρίξει τα πυρηνικά».

Ερωτηθείς για τα σχόλια που έκανε ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ηγέτης της Τσετσενίας, ο οποίος επέκρινε επίσης την ηγεσία του στρατού της Ρωσίας για αποτυχίες στο πεδίο της μάχης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε ότι αυτός έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του, αλλά υπογράμμισε ότι η στρατιωτική προσέγγιση της Ρωσίας δεν θα πρέπει να καθοδηγείται από συναισθήματα.

Η βάση για οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία καθορίζεται από το πυρηνικό της δόγμα, επεσήμανε επίσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Αβεβαιότητα για τα σύνορα των περιοχών που προσαρτήθηκαν

Παράλληλα ο Πεσκόφ σημείωσε ότι το Κρεμλίνο θα ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων που ζουν στις δύο από τις ουκρανικές περιοχές που προσάρτησε την περασμένη εβδομάδα -τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια- όσον αφορά το πώς θα πρέπει να καθοριστούν τα σύνορά τους.

«Θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Η Ρωσία προσάρτησε επισήμως τέσσερις ουκρανικές περιοχές την περασμένη εβδομάδα, αλλά καμία από αυτές δεν τελεί πλήρως υπό την κατοχή των δυνάμεων της Μόσχας και η Ουκρανία συνεχίζει να προελαύνει στον νότο.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα των διαρροών στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στην Βαλτική, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αύξησαν τις τιμές και τις πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μετά τις διαρροές αερίου στους δύο υποθαλάσσιους αγωγούς.

Τον περασμένο μήνα εντοπίστηκαν συνολικά 4 διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην Βαλτική κοντά στη Δανία και την Σουηδία.Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι οι αγωγοί πρέπει να επισκευαστούν, αλλά ότι πρώτα θα πρέπει να γίνουν εκτιμήσεις για τον βυθό.

Δείτε επίσης