Κόσμος

«Βόμβα» από τη Βουλή της Λιβύης αμέσως μετά τις υπογραφές: «Παράνομη» η συμφωνία με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες»

Δεν πρόλαβε καλά - καλά να ανακοινωθεί και να υπογραφεί συμφωνία και το κοινοβούλιο προχώρησε στην απόρριψή της

«Βόμβα» από τη Βουλή της Λιβύης αμέσως μετά τις υπογραφές: «Παράνομη» η συμφωνία με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανακοινωθεί η συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης (Εθνικής Ενότητας) και το κοινοβούλιο της χώρας προχώρησε στην απόρριψή της και τη χαρακτήρισε παράνομη.

Σύμφωνα το The Libya Update, «το Λιβυκό κοινοβούλιο απορρίπτει τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας».

Η συμφωνία αυτή απορρίπτεται από το κοινοβούλιο ως «παράνομη» καθώς δεν διαθέτει την έγκριση του λιβυκού νομοθετικού σώματος, δηλαδή του Κοινοβουλίου.

Το Κοινοβούλιο «η συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες αφαιρεί από την ανατολική περιοχή της Κυρηναϊκής δικαίωμα για το πετρέλαιο»

Σημειώνεται ότι το Λιβυκό Κοινοβούλιο, το μοναδικό εκλεγμένο σώμα στη χώρα, έχει άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση του Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά και κατά συνέπεια δεν αναγνωρίζει καμία πράξη του.

Δείτε επίσης