Κόσμος

«Φρένο» στον Ερντογάν και στα σχέδιά του για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ έβαλαν Τσεχία και Κομισιόν

Δεν είναι η ώρα να συζητηθεί το «ξεπάγωμα» της ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας είπαν στον Τούρκο πρόεδρο ο Τσέχος πρωθυπουργός, Πετρ Φιάλα και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουνα φον ντερ Λάιεν

«Φρένο» στον Ερντογάν και στα σχέδιά του για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Φρένο» στα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλαν Κομισιόν και Τσεχία.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν είχε συνάντηση με τον Τσέχο πρωθυπουργό, Πετρ Φιάλα, και την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και θέλησε να συζητήσει το «ξεπάγωμα» της ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας και την επανέναρξη των ευρωτουρκικών σχέσεων όπως λέει διπλωματική πηγή στο Mega.

Η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν είναι η ώρα να συζητηθεί κάτι τέτοιο. Παράλληλα η τσεχική προεδρία της ΕΕ είναι έντονα ενοχλημένη με την στάση της Τουρκίας πριν τη Σύνοδο.

Η ενόχληση της τσεχικής προεδρίας οφείλεται στο γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση ήθελε να έχει μεγαλύτερη αντιπροσωπεία συγκριτικά με τις άλλες χώρες. Όμως η διοργανώτρια του συνεδρίου ζήτησε από την Άγκυρα να σεβαστεί τους κανόνες που ισχύουν για όλους. Η Τουρκία από την πλευρά της επέμεινε, με τον Τούρκο πρέσβη στην Τσεχία να εκβιάζει ότι σε περίπτωση που δεν επιτρεπόταν στην Τουρκία να φέρει τον αριθμό των ατόμων που ήθελε, τότε δε θα πήγαινε καν ο Ερντογάν.

Διπλωματική πηγή ανέφερε στο MEGA ότι ο Ερντογάν ήθελε να τύχει υποδοχής «σούπερ σταρ» λόγω του ρόλου της Τουρκίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο αυτό που κατάφερε ήταν να εξοργίσει τους Ευρωπαίους.

Δείτε επίσης