Κόσμος

Η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου τα οποία έχουν αφήσει τα σημάδια τους, δήλωσε ο πρόεδρος Μακρόν

Η Γαλλία θα εξακολουθήσει να ενισχύει με κάθε τρόπο την Ουκρανία χωρίς ωστόσο να εμπλακεί στον πόλεμο, διότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η Γαλλία δεν επιθυμεί έναν παγκόσμιο πόλεμο».

Η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου τα οποία έχουν αφήσει τα σημάδια τους, δήλωσε ο πρόεδρος Μακρόν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου τα οποία έχουν αφήσει τα σημάδια τους, δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό France 2 ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καλώντας ταυτόχρονα τον Βλαντίμιρ Πούτιν «να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο, να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε επίσης πως, μετά τους τελευταίους ρωσικούς βομβαρδισμούς, η ουκρανική κρίση έχει κλιμακωθεί και ότι η Μόσχα χτυπώντας πόλεις και ενεργειακές υποδομές αποσκοπεί στο να πάψει κάθε αντίσταση της Ουκρανίας. Τόνισε επίσης ότι η Γαλλία θα εξακολουθήσει να ενισχύει με κάθε τρόπο την Ουκρανία χωρίς ωστόσο να εμπλακεί στον πόλεμο, διότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η Γαλλία δεν επιθυμεί έναν παγκόσμιο πόλεμο».

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν περί πυρηνικού πολέμου, ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι «η Ρωσία έχει πυρηνικά όπλα, όπως και η Γαλλία», συμπληρώνοντας πως «όσο λιγότερο μιλάμε για αυτά και όσο λιγότερο τα χρησιμοποιούμε για να απειλήσουμε, τόσο περισσότερο αξιόπιστοι γινόμαστε».

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε επίσης ότι θα εξακολουθήσει να συνομιλεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κάθε φορά που θα κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο και επανέλαβε ότι η μόνη διέξοδος που μπορεί να υπάρξει στη σημερινή κρίση είναι η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κάτι που, όπως σημείωσε, θα είναι προς όφελος τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας. Προέβλεψε ωστόσο ότι οι εχθροπραξίες θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες ακόμη προειδοποιώντας ότι «θα περάσουμε τον χειμώνα σε κατάσταση πολέμου».

πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης