Κόσμος

Βίντεο σοκ με τις αγριότητες των Τούρκων εναντίον μεταναστών στα σύνορα

Βίντεο δείχνει αστυνομικούς της γειτονικής χώρας να χτυπούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά

Βίντεο σοκ με τις αγριότητες των Τούρκων εναντίον μεταναστών στα σύνορα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σκηνές βίας σε βάρος των μεταναστών από την τουρκική αστυνομία δείχνει βίντεο που εξασφάλισε ο ΣΚΑΙ και στο οποίο αποδεικνύεται περίτρανα το απάνθρωπο πρόσωπο της Τουρκίας.

Οι ένστολοι της γειτονικής χώρας συμπεριφέρονται με ωμό τρόπο και ασκούν βία σε μετανάστες σε δύο νέα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ απεικονίζονται μετανάστες να συνομιλούν με τους Έλληνες στρατιωτικούς και να τους ζητούν να τους σώσουν.

«Ελάτε να μας πάρετε. Είμαστε 94 άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Μας έστειλε η οργάνωση DCR και μας είπε να περιμένουμε εδώ να έρθετε να μας πάρετε», λένε απελπισμένοι.

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter φαίνονται Τούρκοι αστυνομικοί να χτυπούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά στα σύνορα με απίστευτη μανία.

Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό

Η Τουρκία εργαλειοποιεί τους μετανάστες σταθερά και επενδύει στο προσφυγικό με διττό σκοπό: ο ένας να πιέζει την Ευρώπη και ο δεύτερο έχει οικονομικές απολαβές ως χώρα.

Δεν είναι και λίγες οι φορές που η Τουρκία χρησιμοποιεί φανταστικά περιστατικά βίας των ελληνικών αρχών κατά μεταναστών ενώ ένστολοι - όπως αποδεικνύεται και από τα βίντεο - των τουρκικών σωμάτων ασφαλείας είναι εκείνα που ασκούν βία.

Παράλληλα η Άγκυρα χρησιμοποιεί και στα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου για δημιουργία εντυπώσεων, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ έδωσε το στίγμα της πίεσης που θα ασκήσει κυρίως στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Διπλωματικοί και στρατιωτικοί αναλυτές, δε, το εντάσσουν πάντα στα σενάρια μίας «προβοκάτσιας» από την πλευρά της Άγκυρας αλλά και ενός ενδεχόμενου ατυχήματος.

Η αδυναμία της ΕΕ να διαχειριστεί το ζήτημα άλλωστε και ο εγκλωβισμός της σε λογικές «κλειστών συνόρων», που επιχειρούν να ρίξουν το βάρος στις χώρες πρώτης υποδοχής, δίνουν στην Άγκυρα το περιθώριο να το αξιοποιεί πολλαπλά. Για την Τουρκία το μεταναστευτικό εκλαμβάνεται ως ένα πεδίο στο οποίο μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα ως την πλευρά που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και παράλληλα να επενδύσει στο θυμικό της διεθνούς κοινότητας.

Η υπόθεση των 92 μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο και διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές και η κίνηση της Αθήνας να προχωρήσει σε διεθνοποίηση του ζητήματος, έδειξε να εξαγριώνει την Άγκυρα. Η οποία θεώρησε ότι για να αποτινάξει τις κατηγορίες, που τις αποδίδονται, ο καλύτερος τρόπος ήταν να περάσει στην αντεπίθεση.

Δείτε επίσης