Κόσμος

Ρεπορτάζ BBC: Βρετανός παιδόφιλος έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές πριν τη φυλάκισή του

Έλαβε άδεια για να ταξιδέψει εκτός της χώρας του, αφού ομολόγησε τις πράξεις του για 10 αδικήματα, μεταξύ των οποίων η σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών

Ρεπορτάζ BBC: Βρετανός παιδόφιλος έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές πριν τη φυλάκισή του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένας παιδόφιλος που παραδέχτηκε την ενοχή του για σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα πριν καταδικαστεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Ο Μάθιου Τόμσον, 48 ετών, πρόκειται να ταξιδέψει στην Κω για ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης.

Ο Βρετανός από το Μπάρνσλεϊ, ομολόγησε τις πράξεις του για 10 αδικήματα, μεταξύ των οποίων η κακοποίηση δύο κοριτσιών αλλά και η κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκου, θα περάσει τις τελευταίες ημέρες της ελευθερίας του στην Ελλάδα, την οποία επέλεξε για τις διακοπές του.

Παρά την ομολογία του, τα πλάνα του δεν θα αλλάξουν, αφού, με απόφαση του δικαστηρίου θα είναι ελεύθερος μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, όταν και αναμένεται να καταδικαστεί.

Η δικηγόρος του Gillian Batts, είπε πως ο πελάτης της είχε προπληρώσει τις διακοπές του για τις 20 Οκτωβρίου, ενώ δήλωσε πως θα μπορούσε να εμφανιστεί σε ένα αστυνομικό τμήμα στις 27 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο δικαστής, απευθυνόμενος στον 48χρονο, του είπε: "Δηλώσατε ένοχος και θα λάβετε τη δέουσα αναγνώριση της ενοχής σας εν ευθέτω χρόνω, όταν θα καταδικαστείτε. Ωστόσο, δεν πρόκειται να ανακαλέσω την εγγύησή σας απλώς και μόνο επειδή παραδεχτήκατε την ενοχή σας", ενώ έθεσε ως προϋπόθεση να υπογράψει ως σεξουαλικός εγκληματίας και να εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα στις 28 Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης