Κόσμος

Κίνα: Χαμός στο συνέδριο του ΚΚ - Φρουρά διώχνει τον πρώην πρόεδρο, δείτε το βίντεο

Έφαγε… πόρτα από το συνέδριο του ΚΚ ο πρώην πρόεδρος Χου Τζιντάο - Φρουροί τον συνόδευσαν έξω παρά τη θέλησή του

Κίνα: Χαμός στο συνέδριο του ΚΚ - Φρουρά διώχνει τον πρώην πρόεδρο, δείτε το βίντεο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένα περίεργο περιστατικό δημιουργήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της προσεκτικά χορογραφημένης τελετής του 20ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, με... πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο Χου Τζιντάο, ο οποίος οδηγήθηκε συνοδευόμενος στην έξοδο, εμφανώς παρά τη θέλησή του, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο 79χρονος πρώην πρόεδρος (2003-2013) κλήθηκε από υπαλλήλους να σηκωθεί από τη θέση του, πλάι σε αυτή του Σι Τζινπίνγκ. Προηγουμένως, σύμφωνα με τον Guardian, είχε ανταλλάξει μερικές κουβέντες τόσο με τον Σι Τζινπίνγκ όσο και και τον πρωθυπουργό της χώρας.

Η σκηνή ούτε εξηγήθηκε, ούτε μεταδόθηκε από τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ολοκλήρωσε σήμερα στο Πεκίνο το εικοστό συνέδριό του, στο οποίο αναμενόταν να επισφραγιστεί η στέψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ για τρίτη συναπτή θητεία στην ηγεσία του κόμματος και του κράτους και να πάρει μορφή το πολιτικό μέλλον της χώρας την προσεχή πενταετία.

«Τολμήστε να αγωνιστείτε για τη νίκη», είπε σε θριαμβευτικό τόνο ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος και πρόεδρος της χώρας στην ομιλία του κατά την τελετή λήξης στο Παλάτι του Λαού, το τεράστιο κτίριο σοβιετικού στιλ που δεσπόζει στην αχανή πλατεία Τιενανμέν.

Δείτε επίσης