Κόσμος

Αποχαιρέτησε η Λιζ Τρας: «Έρχονται λαμπρές μέρες, πιστεύω στη Βρετανία», είπε παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Σούνακ

Η απερχόμενη πρωθυπουργός ευχήθηκε «κάθε επιτυχία για το καλό της πατρίδας» στον διάδοχό της, Ρίσι Σούνακ

Αποχαιρέτησε η Λιζ Τρας: «Έρχονται λαμπρές μέρες, πιστεύω στη Βρετανία», είπε παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Σούνακ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Λιζ Τραζ, αφού προήδρευσε στο τελευταίο της υπουργικό συμβούλιο, εκφώνησε, το μεσημέρι της Τρίτης (25.10), την τελευταία ομιλία της ως πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Η απερχόμενη ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ τόνισε πως «ήταν τεράστια τιμή να είμαι πρωθυπουργός της Βρετανίας» και πρόσθεσε: «Παίρνουμε πίσω την ενεργειακή αυτονομία μας. Γλίτωσαμε αρκετές επιχειρήσεις από χρεοκοπία».

Ζήτησε, επίσης, «να αξιοποιήσουμε τις ελευθερίες που μας δίνει το Brexit». «Αυτό σημαίνει να δώσουμε περισσότερη ελευθερία στους πολίτες και να αποκαταστήσουμε την εξουσία των δημοκρατικών θεσμών. Αυτό σημαίνει χαμηλότερους φόρους ώστε οι πολίτες να αποταμιεύουν τα χρήματα που βγάζουν» συμπλήρωσε η κ. Τρας. .

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας εξέφρασε τη στήριξή της στην Ουκρανία και ευχήθηκε «κάθε επιτυχία για το καλό της πατρίδας μας» στον Ρίσι Σούνακ.

Ευχαρίστησε, ακόμη, συγγενείς και φίλους καθώς και την ομάδα της στην Ντάουνινγκ Στριτ προσθέτοντας ότι προσμονεί να περνάει περισσότερο χρόνο στην εκλογική της περιφέρεια.

«Πιστεύω στην Βρετανία και τον βρετανικό λαό γνωρίζω ότι έρχονται πιο λαμπρές ημέρες» κατέληξε η Λιζ Τρας.

Στο υπουργικό συμβούλιο που προηγήθηκε η Λιζ Τρας ευχαρίστησε τα μέλη της κυβέρνησής της για την υποστήριξή τους κάνοντας λόγο για σημαντικά επιτεύγματα που καταγράφηκαν στον σύντομο πολιτικό βίο της κυβέρνησης της.

Μετά την ομιλία τηςη Λιζ Τρας κατεύθυνθηκε προς το παλάτι του Μπάκιγχαμ για να υποβάλει και επίσημα την παραίτησή της στον βασιλιά Κάρολο Γ.

Η Λιζ Τρας παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από μόλις επτά εβδομάδες πρωθυπουργίας, γεγονός που την έχει καταστήσει την πρωθυπουργό με την μικρότερη διάρκεια θητείας στην ιστορία της Βρετανίας.

Αντικαταστάτης της Λιζ Τρας τόσο στην πρωθυπουργία όσο και στην ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών είναι ο Ρίσι Σούνακ ο οποίος αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να βρεθεί, επίσης, έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ για την πρώτη του ομιλία ως νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Δείτε επίσης