Κόσμος

«Πού είναι η Νάνσι;» φώναζε ο εισβολέας με το σφυρί που χτύπησε τον σύζυγο της Πελόζι!

Ο άγνωστος χρησιμοποίησε την ίδια φράση, που φώναζαν οι εισβολείς στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου του 2021!

Νάνσι Πελόζι: Επιτέθηκαν στον άντρα της με σφυρί μες στο σπίτι τους - Διάρρηξη - μυστήριο 11 ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο άνδρας που επιτέθηκε στον σύζυγο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο την αναζητούσε φωνάζοντας «Πού είναι η Νάνσι, πού είναι η Νάνσι;» προτού επιτεθεί στον Πολ Πελόζι με ένα σφυρί.

Αυτό ήταν το ίδιο σύνθημα που ακουγόταν κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, όταν οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που προσπαθούσαν να σταματήσουν την εκλογή του Τζο Μπάιντεν έψαχναν μετά μανίας την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων...

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες του περιστατικού που γίνονται γνωστές, μετά την είδηση για την επίθεση με σφυρί που δέχτηκε ο Πολ Πελόζι, σύζυγος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, όταν ένας άνδρας διέρρηξε το σπίτι του ζεύγους στην Καλιφόρνια, στις 2.30 τα ξημερώματα, τοπική ώρα.

Ο εκπρόσωπος της Νάνσι Πελόζι, Ντρου Χάμιλ, ανέφερε σε δήλωσή του ότι ο 82χρονος Πολ Πελόζι «δέχθηκε βίαιη επίθεση», αλλά αναμένεται να αναρρώσει πλήρως. «Ο δράστης είναι υπό κράτηση και τα κίνητρα της επίθεσης είναι υπό έρευνα», πρόσθεσε ο Χάμιλ, ενώ το CNN ανέφερε ότι, σύμφωνα με πηγές, ο άνδρας χρησιμοποίησε σφυρί στην επίθεση.

Η Νάνσι Πελόζι, πάντως, βρισκόταν στην Ουάσιγκτον, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ η οποία συνδράμει στις έρευνες την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο, μαζί με το FBI. Σημειώνεται πως η επίθεση στο σπίτι του ζεύγους Πελόζι ήρθε πέντε μήνες αφότου ο 82χρονος σύζυγος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων συνελήφθη μετά από τροχαίο ατύχημα στην κομητεία Νάπα της Καλιφόρνια, όμως, απέφυγε τη φυλάκιση με την παραδοχή της ενοχής του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στη Νάνσι Πελόζι σήμερα, μετά την επίθεση στο σπίτι της και τον τραυματισμό του συζύγου της. «Ο πρόεδρος προσεύχεται για τον Πολ Πελόζι και όλη την οικογένεια της προέδρου Πελόζι. Σήμερα το πρωί τηλεφώνησε στην πρόεδρο Πελόζι για να της εκφράσει την υποστήριξή του έπειτα από αυτή τη φρικτή επίθεση. Είναι πολύ χαρούμενος που αναμένεται ότι (ο Πολ Πελόζι) θα αναρρώσει πλήρως» ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Πάντως, η επίθεση προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς έγινε 11 ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, όπου οι Δημοκρατικοί αναμένεται να χάσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά από τέσσερα χρόνια πλειοψηφίας, εν μέρει λόγω των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων που θέτουν ζήτημα αυξανόμενης εγκληματικότητας σε πόλεις σε όλες τις Πολιτείες, όπως π.χ. στο Σαν Φρανσίσκο, για παράδειγμα, όπου η αστυνομία ανέφερε διψήφια αύξηση στις ανθρωποκτονίες (17%) το 2021 σε σχέση με το 2020.

Η επίθεση αυτή δεν ήταν η πρώτη κατά της Πελόζι, καθώς το γραφείο της λεηλατήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, μερικοί από τους οποίους την κυνήγησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Επίσης, τον Ιανουάριο του 2021, το σπίτι της υπέστη βανδαλισμό, καθώς οι τοίχοι γέμισαν με γκράφιτι που έγραφαν «Ακυρώστε τα ενοίκια» και «Θέλουμε τα πάντα», ενώ μπροστά στο γκαράζ της βρέθηκε κεφάλι γουρουνιού, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Δείτε επίσης