Κόσμος

Κίεβο: Δραματική έκκληση δημάρχου - Στείλτε κουβέρτες και γεννήτριες - «Θα παγώσουμε μέχρι θανάτου»

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αυξανόμενες ρωσικές επιθέσεις σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής έχουν αφήσει τη χώρα του σε απελπισία

Βίταλι Κλίτσκο: «Οι Ουκρανοί θα παγώσουν μέχρι θανάτου αυτόν τον χειμώνα, εάν η Δύση δεν στείλει επειγόντως κουβέρτες και γεννήτριες για να τους κρατήσει ζεστούς»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κραυγή αγωνίας στις χώρες της Δύσης απηύθυνε ο 51χρονος δήμαρχος Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ενόψει του βαρύ χειμώνα που καταφτάνει στην Ουκρανία.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, μέσω της βρετανικής εφημερίδας ''The Telegraph'', κάνει δραματική έκκληση στη Δύση ζητώντας να σταλούν στην εμπόλεμη χώρα του είδη πρώτης ανάγκης, λόγω του τσουχτερού κρύου που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες στην Ουκρανία.

"Οι Ουκρανοί θα παγώσουν μέχρι θανάτου αυτόν τον χειμώνα, εάν η Δύση δεν στείλει επειγόντως κουβέρτες και γεννήτριες για να τους κρατήσει ζεστούς" δήλωσε ο Κλίτσκο αναφέροντας ταυτόχρονα ότι οι αυξανόμενες ρωσικές επιθέσεις σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής έχουν αφήσει τη χώρα του σε απελπισία.

"Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε τις ζωές των ανθρώπων μας και να τους προστατέψουμε, αλλά αυτός ο χειμώνας θα είναι σίγουρα μια τεράστια πρόκληση για εμάς, και οι Ρώσοι συνεχίζουν να επιτίθενται σε βασικές υποδομές", συνέχισε στο μήνυμα του ο δήμαρχος του Κιέβου: «Λόγω σημαντικής έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, από 20% σε 50%, το σύστημα παροχής ενέργειας της πόλης λειτουργεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», έγραψε στο Telegram.

Την ίδια στιγμή ο Κλίτσο επιβεβαίωσε αναφορές από τον περιφερειάρχη και την Ukrenergo, την κρατική εταιρεία ενέργειας, ότι το Κίεβο και η γύρω περιοχή θα δουν κυλιόμενες διακοπές ρεύματος τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εργαζόμενοι της Ukrenergo θα αποκαταστήσουν τη ροή της ηλεκτρικής ενέργειας στο συνηθισμένο της επίπεδο "σε δύο έως τρεις εβδομάδες.

Δείτε επίσης