Κόσμος

Μπαγκλαντές: Είχαν ξεχάσει στο σώμα της χειρουργικό ψαλίδι

Επί 20 χρόνια ζούσε με φρικτούς πόνους

Μπαγκλαντές: Είχαν ξεχάσει στο σώμα της  χειρουργικό ψαλίδι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μια γυναίκα από το Μπαγκλαντές η Bachena Khatun ζούσε με συνεχείς πόνους στην κοιλιά της για περισσότερα από 20 χρόνια. Χρειάστηκε μια απλή ακτινογραφία για να διαπιστωθεί ότι είχε μέσα της ένα ψαλίδι που είχε ξεχαστεί το 2002 όταν είχε κάνει εγχείρηση αφαίρεσης χοληδόχου κύστης.

Η γυναίκα από το Μπαγκλαντές το 2002 είχε ξοδέψει όλες τις οικονομίες της προκειμένου να κάνει την επέμβαση, για την αφαίρεση χοληδόχου κύστης. Τότε είχε πάρει εξιτήριο από την κλινική με ιατρική αγωγή, αλλά μέσα σε λίγες μέρες άρχισε να νιώθει πόνο στο στομάχι της.

Επέστρεψε στην κλινική, αλλά ο χειρουργός της – ο οποίος είχε την επίβλεψη δύο άλλων γιατρών κατά τη διάρκεια της επέμβασης – απέρριψε τις ανησυχίες της, εξηγώντας της ότι ο πόνος ήταν φυσιολογικός και ότι δεν έπρεπε να ανησυχεί. Δυστυχώς έκανε λάθος, και δεν ήταν ο μόνος.

Επειδή ο κοιλιακός πόνος επέμενε, η Bachena επισκέφτηκε περισσότερους από δέκα γιατρούς, εξηγώντας τους ότι η χειρουργική επέμβαση της είχε αφήσει ένα συνεχή πόνο. Το μόνο που έλαβε ήταν συνταγογραφούμενα φάρμακα και παυσίπονα για να μετριάσει το σύμπτωμα.

Με τα χρόνια, η γυναίκα από το Μπαγκλαντές αναγκάστηκε να πουλήσει δύο αγελάδες, τα τελευταία της περιουσιακά στοιχεία, για να πληρώσει για τη θεραπεία και τα φάρμακα, ελπίζοντας ότι ο πόνος θα υποχωρήσει.

Δυστυχώς, όλες οι προσπάθειες της Bachena ήταν μάταιες, και ο πόνος της έγινε πρόσφατα αφόρητος. Αυτή τη φορά, κατόπιν συμβουλής άλλου γιατρού, υποβλήθηκε σε ακτινογραφία άνω-κάτω κοιλίας, η οποία έδειξε ένα χειρουργικό ψαλίδι, που πιθανότατα είχε ξεχαστεί από την επέμβαση αφαίρεσης της χοληδόχου κύστης της.

Δείτε επίσης