Κόσμος

Σοκ στη Γαλλία: Yποστηρικτής του Μακρόν βρέθηκε με καρφιά σε χέρια και πόδια

Ο αντιδήμαρχος Μπερνάρ Ντενίς έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης, με τα σενάρια για πολιτικά κίνητρα να «φουντώνουν»

Σοκ στη Γαλλία: Yποστηρικτής του Μακρόν βρέθηκε με καρφιά σε χέρια και πόδια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μία φρικιαστική είδηση σοκάρει τη Γαλλία, με τον αντιδήμαρχο μιας μικρής επαρχιακής κοινότητας στη χώρα να βρίσκεται σοβαρά τραυματισμένος σε χωράφι με καρφιά στα χέρια και τα πόδια, έχοντας πέσει μίας βάναυσης επίθεσης.

Ο Μπερνάρντ Ντενίς, αντιδήμαρχος της μικρής κοινότητας Saint-Côme-du-Mont, στη Νορμανδία της Βορειοδυτικής Γαλλίας, «βρέθηκε σε ένα χωράφι κοντά στο δημαρχείο του χωριού, με τραύματα στο πρόσωπό του και καρφιά στα χέρια του και σε κάθε φτέρνα του», σύμφωνα με ανακοίνωση εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει το γαλλικό TF1, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο του Saint-Lô και χειρουργήθηκε το πρωί της Πέμπτης για την αφαίρεση των καρφιών από τα χέρια του.

«Η φυσική του κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. Υπεβλήθη σε ιατροδικαστικές εξετάσεις, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν εντελώς ανίκανος να εργαστεί για 21 ημέρες», επισημάνθηκε από τον εισαγγελέα.

Σενάρια για πολιτικά κίνητρα - Είναι υποστηρικτής του Μακρόν

Ο Ντενίς κατηγορεί για την επίθεση δύο άνδρες που τον κατακρίνουν για την υποστήριξή του στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε ο εισαγγελέας που παρακολουθεί την υπόθεση. Αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο και τον έριξαν στο έδαφος με το πρόσωπο προς τα κάτω, φέρεται να του έμπηξαν τα καρφιά στα χέρια και στο πίσω μέρος του αστραγάλου του με αεροβόλο πιστόλι καρφιών.

Ο εισαγγελέας επισήμανε ότι ο δήμαρχος είχε ήδη δηλώσει ότι είχε πέσει θύμα κι άλλων επιθέσεων στο παρελθόν. Έχει αναφέρει πως έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του, καθώς και ότι έχουν επιχειρήσει να κάψουν το όχημά του.

Οι πολυάριθμες και μακροχρόνιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, όμως, δεν έδωσαν κανένα στοιχείο που να εμπλέκει κάποιον.

Οι άλλες επιθέσεις

Τον Μάιο του 2022, ο Ντενίς είχε επίσης δηλώσει ότι είχε δεχθεί «δύο πυροβολισμούς στο φορτηγάκι του».

«Η έρευνα που διεξήχθη υπό την εποπτεία μου από την ερευνητική μονάδα της Καέν, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εγκληματολογικών Ερευνών της Χωροφυλακής, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μπερνάρντ Ντενίς είχε πει ψέματα. Όταν ανακρίθηκε τον Ιούνιο του 2022, παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε ο ίδιος το φορτηγάκι του και ότι επινόησε την επίθεση», δήλωσε ο εισαγγελέας. Ο εκλεγμένος αξιωματούχος διώχθηκε στη συνέχεια επειδή κατήγγειλε ένα «στημένο» έγκλημα. Η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί ακόμα.

Δείτε επίσης