Κόσμος

Ερντογάν: «Συμμαζέψου! Δεν κυβερνάς τσίρκο αλλά κράτος» - Σφοδρή επίθεση αντιπάλων

Βαρύ «κατηγορώ» για το «άδειασμα» στον Σοϊλού στον απόηχο της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη

Ερντογάν: «Συμμαζέψου! Δεν κυβερνάς τσίρκο αλλά κράτος» - Σφοδρή επίθεση αντιπάλων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Βαρύ «κατηγορώ» εξαπολύει η αντιπολίτευση κατά του Ταγίπ Ερντογάν για τη διαχείριση της φονικής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα για την.. ασυνεννοησία ανάμεσα στον ίδιο και τους συνεργάτες του στην κυβέρνηση.

Τη... σπίθα άναψε όσα είπε αρχικά ο Σοϊλού για τις ΗΠΑ και το... άδειασμα στη συνέχεια από τον ίδιο τον Ερντογάν που όχι μόνο ανασκεύασε αλλά συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Δεν κυβερνάτε τσίρκο, αλλά κυβερνάτε κράτος, κράτος!» τους είπε η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ.

Την περασμένη Κυριακή, μετά την έκρηξη, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως «Δεν αποδεχόμαστε τα συλλυπητήρια της πρεσβείας των ΗΠΑ. Αρνούμαστε» υπονοώντας πως τόσο η αμερικανική χώρα, όσο και η Ελλάδα που επίσης αναφέρθηκε, βρίσκονται στη λίστα με τους «εχθρούς» της Τουρκίας.

Ωστόσο στο Μπαλί ο Ερντογάν ευχαρίστησε και τις δύο χώρες για τα συλλυπητήριά τους, ενώ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Αυτό ήταν «βούτυρο στο ψωμί» της αντιπολίτευσης, που χρησιμοποίησε άμεσα το συγκεκριμένο «άδειασμα» στον Σοϊλού. «Εχουμε έναν υπουργό που αρνείται να δεχθεί τα συλλυπητήρια και θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για το τρομοκρατικό χτύπημα. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά έχουν τον πρόεδρο Ερντογάν που στο Μπαλί συναντήθηκε με τον φίλο του Μπάιντεν, συνομίλησε και δέχθηκε τα συλλυπητήρια. Περιμένουμε και είναι δικαίωμά μας αυτό, αυτοί οι οι δύο να συντονιστούν και να έχουν μια κοινή θέση» ανέφερε η Ακσενέρ.

Η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» κατέληξε λέγοντας με νόημα: «Απευθύνομαι στον κ. Ερντογάν και στους συνεργάτες του. Ας συμμαζέψουν τα μυαλά τους. Δεν κυβερνάτε τσίρκο, αλλά κυβερνάτε κράτος, κράτος!».

Δείτε επίσης