Κόσμος

Lufthansa: Θα προσλάβει 20.000 υπαλλήλους στην Ευρώπη

Σε «45 επαγγέλματα» σε τέσσερις χώρες

Lufthansa: Θα προσλάβει 20.000 υπαλλήλους στην Ευρώπη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην πρόσληψη 20 χιλιάδων υπαλλήλων προχωρά άμεσα η Γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa εν μέσω ισχυρής ανάκαμψης της αεροπορικής κίνησης.

Η Γερμανική εταιρεία ξεκινά από σήμερα εκστρατεία με σκοπό να προσλάβει 20.000 υπαλλήλους στην Ευρώπη, καθώς αντιμετωπίζει μεγάλο θέμα έλλειψης εργατικού δυναμικού στον κλάδο.

Η Lufthansa αναζητά εργαζομένους για τις βάσεις της εταιρίας στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και το Βέλγιο, όπως ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωση του ζητώντας τεχνικούς, ειδικούς στην πληροφορική, δικηγόρους, πιλότους και προσωπικό καμπίνας».

Ένα «μέρος» των θέσεων εργασίας που προσφέρονται αφορά τη δημιουργία των θέσεων αυτών, με τις υπόλοιπες να είναι αντικατάσταση υπαλλήλων «που έχουν αποχωρήσει», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ομίλου.

Από τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα στις αρχές Φθινοπώρου ο Γερμανικός Όμιλος η Lufthansa είχε 108.000 υπαλλήλους στα τέλη Σεπτεμβρίου και ήθελε να αυξήσει τον αριθμό αυτό σε περίπου 115.000 στα τέλη του 2023 --λιγότερους από τους 138.000 εργαζομένους που αριθμούσε ο όμιλος στα τέλη του 2019, πριν από το σοκ της Covid-19.

Η εταιρεία για να πραγματοποιήσει αυτές τις προσλήψεις θα ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης «στον Τύπο, το ραδιόφωνο και το Διαδίκτυο, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» για να προσελκύσει υποψήφιους.

Δείτε επίσης