Κόσμος

Κίνα: Νέο κύμα κορωνοιού σαρώνει την Κίνα -Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

Παρά την αυστηροποίηση των μέτρων η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με έξαρση της Covid 19

Κίνα: Νέο κύμα κορωνοιού σαρώνει την Κίνα -Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέο κύμα κορωνοιού σαρώνει την αχανή Κίνα παρά τα αυστηρά μέτρα που τηρεί για την μείωση εξάπλωσης του κορωνοιού. Χθες η χώρα του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοιού από την έναρξη της πανδημίας, με μεγάλες πόλεις αλλά και την πρωτεύσουσα της Κίνας να έχει χιλιάδες κρούσματα.
Χθες Τετάρτη, καταγράφηκαν 31.527 περιστατικά, σε σχέση με τον υψηλότερο αριθμό του Απριλίου, που έφτανε τις 28.000 μολύνσεις.
Αν και ο αριθμός για τον πληθυσμό της Κίνας θεωρείται μικρός ωστόσο οι υγειονομικές αρχές της βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα, ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 5.200 από την αρχή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αριθμός που αντιστοιχεί σε τρεις θανάτους ανά εκατομμύριο, σε σχέση με τους 3.000 ανά εκατομμύριο στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία η πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων στην Κίνα έχει προστατεύσει μεν ζωές, από την άλλη όμως έχει δημιουργήσει σειρά οικονομικών προβλημάτων και σοβαρή διατάραξη της καθημερινότητας των πολιτών.

Οι αρχές προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα έξαρσης του κορωνοιού έχουν επιβληθεί μέτρα όπως το κλείσιμο μαγαζιών, σχολείων και εστιατορίων.

Δείτε επίσης