Κόσμος

Ουκρανία:Νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας προετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Έρχεται το  ένατο κατά σειρά πακέτο οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας , απαντώντας στην κλιμάκωση των επιθέσεών της

Ουκρανία: Χωρίς νερό και θέρμανση πολλές περιοχές-Στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η κοινή γραμμή των ευρωπαίων ηγετών να εντείνουν την πίεση προς την Μόσχα προέρχεται σε μεγάλο βαθμό και σε «παράπλευρες απώλειες» από την επιθετική τακτική της Ρωσίας προς την Ουκρανία, πλήττοντας το τελευταίο διάστημα και τις γειτονικές χώρες.

Έτσι προκύπτει το ένατο κατά σειρά πακέτο οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας που προετοιμάζει πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση, απαντώντας στην κλιμάκωση των επιθέσεών της κατά αμάχων, εννέα μήνες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι ασταμάτητοι βομβαρδισμοί προχθές είχαν ως αποτέλεσμα να βυθίσουν στο σκοτάδι το Κίεβο, τη Λβιβ και άλλες ουκρανικές πόλεις, προκαλώντας, ωστόσο, μαζικά μπλακ ουτ στην Μολδαβία.

Το γεγονός επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο facebook o Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μολδαβίας, Αντρέι Σπίνου, περιγράφοντας πως «ως αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας την τελευταία ώρα, έχουμε μαζικές διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα», με την Μολδαβία να υποφέρει ως προς την παροχή ηλεκτροδότησης από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης