Κόσμος

Λευκός Οίκος: Γεύμα Μπάιντεν και Μακρόν με τις συζύγους τους

Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στο μενού της συζήτησης

Λευκός Οίκος: Γεύμα  Μπάιντεν και Μακρόν με τις συζύγους τους
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με την σύζυγο του παρέθεσαν γεύμα στο Λευκό Οίκο στον πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και στην σύζυγο του.

Το γεύμα που περιείχε μεταξύ άλλων αστακό και χαβιάρι έγινε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα με τους δύο ηγέτες να συζητούν μεταξύ άλλων για την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα οι πληροφορίες που διαρρέουν αναφέρουν ότι ο Μπάιντεν θα ξεκινούσε κάποιον διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο υπό προυποθέσεις.

«Είστε στενοί μου φίλοι» είπε ο Μπάιντεν και σέρβιρε στο γαλλικό προεδρικό ζεύγος αστακό και χαβιάρι .

«Είναι πραγματική τιμή να είμαι οικοδεσπότης στην πρώτη σας επίσκεψη στις ΗΠΑ υπό αυτήν την αμερικανική ηγεσία και να γιορτάζουμε τον δυνατό δεσμό που συνδέει τη Γαλλία με τις ΗΠΑ» τόνισε ο Μπάιντεν ο οποίος αναφέρθηκε στο ζεύγος Μακρόν με τον χαρακτηρισμό «στενοί φίλοι».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Γάλλο ομόλογό του εστίασε στις εμπρηστικές κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ νωρίτερα οι δύο είχαν συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο.
Ο Εμμανουέλ Μακρόν έφτασε στην Ουάσινγκτον, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μπριζίτ, στη δεύτερη επίσκεψή τους για συνάντηση με Αμερικανό πρόεδρο από το 2018, οπότε τους είχε υποδεχτεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

μακρον
Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες

Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να καταστήσουν τη Ρωσία υπόλογη για «ευρέως τεκμηριωμένες θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία επαναλαμβάνοντας παράλληλα την
«τη σταθερή αποφασιστικότητά τους να καταστήσουν τη Ρωσία υπόλογη για ευρέως τεκμηριωμένες θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου, που διαπράχθηκαν τόσο από τις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της όσο και από συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένων μισθοφόρων», υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση μετά τη συνάντηση.

Παράλληλα, Μπάιντεν και Μακρόν τόνισαν πως ΗΠΑ και Γαλλία θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία για «όσο χρειαστεί».

Τι περιελάμβανε το μενού

Όσον αφορά τον χώρο του δείπνου, ήταν διακομισμένος στα χρώματα του μπλε και κόκκινου ενώ το μενού περιελάμβανε αστακό, χαβιάρι αλλά και κρέας.

Σε αντίθεση με το δείπνο των Τραμπ, οι Μπάιντεν σέρβιραν χαβιάρι και αστακό σε βουτυρόπαστα για πρώτο πιάτο, μοσχαρίσιο Calotte και σαλάτα με νεροκάρδαμο για κυρίως πιάτο.

μπαιντεν

Δείτε επίσης