Κόσμος

Κίεβο: Πρεσβείες της χώρας στην Ευρώπη έχουν λάβει «ματωμένα πακέτα» με μάτια ζώων

Μη μπορώντας να σταματήσουν την Ουκρανία στο διπλωματικό μέτωπο, προσπαθούν να μας εκφοβίσουν δήλωσε ο Νικολένκο

Κίεβο: Πρεσβείες της χώρας στην Ευρώπη έχουν λάβει «ματωμένα πακέτα» με μάτια ζώων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αρκετές πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη έχουν λάβει «ματωμένα πακέτα» τα οποία περιείχαν μάτια ζώων, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Νικολένκο διευκρίνισε ότι τα πακέτα αυτά, τα οποία είχαν περιχύσει με ένα υγρό με ιδιαίτερο χρώμα και μυρωδιά, έφτασαν στις ουκρανικές πρεσβείες μετά τη σειρά επιστολών- βόμβα που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ισπανία.

Όπως εξήγησε ο ίδιος τέτοια πακέτα έχουν λάβει οι πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία και την Ιταλία, όπως επίσης τα γενικά προξενεία της χώρας στην Νάπολη (Ιταλία), την Κρακοβία (Πολώνια) και το προξενείο στο Μπρνο (Τσεχία).

Το μήνυμα του Νικολένκο

«Οι ουκρανικές πρεσβείες και τα προξενεία συνεχίζουν να δέχονται απειλές.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία σε πρεσβείες σε Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία, Κροατία, Ιταλία, Αυστρία, Γενικά Προξενεία στη Νάπολη και την Κρακοβία, τα προξενεία στο Μπρνο παρέλαβαν καλυμμένα πακέτα. Τα πακέτα περιείχαν μάτια ζώων. Οι ίδιες οι συσκευασίες ήταν εμποτισμένες με υγρό χαρακτηριστικού χρώματος και είχαν ανάλογη μυρωδιά. Μελετάμε το νόημα αυτού του μηνύματος.

Βανδαλίστηκε η είσοδος της κατοικίας του πρέσβη στο Βατικανό, η πρεσβεία στο Καζακστάν έλαβε μήνυμα νάρκης που αργότερα δεν επιβεβαιώθηκε.

Η αμερικανική πρεσβεία έλαβε επιστολή με φωτοαντίγραφο κρίσιμου άρθρου για την Ουκρανία, αλλά, όπως και οι περισσότεροι άλλοι φάκελοι, η επιστολή ήρθε συγχρονισμένα με άλλους από το έδαφος μιας ευρωπαϊκής χώρας.
Έχουμε λόγους να εξετάσουμε τι συμβαίνει σε μια καλά σχεδιασμένη εκστρατεία τρόμου και εκφοβισμού των πρεσβειών και του πρόξενου της Ουκρανίας. Μη μπορώντας να σταματήσουν την Ουκρανία στο διπλωματικό μέτωπο, προσπαθούν να μας εκφοβίσουν. Ωστόσο, μπορώ αμέσως να πω ότι αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αποτελεσματικά για τη νίκη της Ουκρανίας.

Ουκρανοί διπλωμάτες θα συνεχίσουν να εργάζονται με επιτυχία για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Ουκρανίας και την παροχή στους Ουκρανούς του απαραίτητου ενεργειακού εξοπλισμού για να επιβιώσουν τον χειμώνα.

Η ουκρανική πλευρά αλληλεπιδρά με την επιβολή του νόμου ξένων χωρών για να διερευνήσει όλες τις περιπτώσεις απειλών, να εντοπίσει άτομα που εμπλέκονται και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη

Με οδηγίες του Ντμίτρι Κουλέμπα, όλες οι ουκρανικές πρεσβείες και προξενεία μεταφέρονται στον τρόπο ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας.

Καλούμε τις ξένες κυβερνήσεις να εγγυηθούν τη μέγιστη προστασία των ουκρανικών διπλωματικών θεσμών σύμφωνα με τη σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις.»

Δείτε επίσης