Κόσμος

Βίντεο σοκ από Κίνα: Τους παίρνουν σηκωτους για τα κέντρα καραντίνας

Δείτε το βίντεο που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο

Βίντεο σοκ από Κίνα: Τους παίρνουν σηκωτους για τα κέντρα καραντίνας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ενώ κυκλοφορούν αναφορές σχετικά με μια επικείμενη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην Κίνα, ένα νέο βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου.

Το σοκαριστικό βίντεο δείχνει άτομα με προστατευτικές στολές να τραβούν έναν άνδρα για να τον πάρουν από το σπίτι του, καθώς αρνήθηκε να μεταφερθεί σε κέντρο καραντίνας.

Οι εικόνες που αποτυπώνονται στο βίντεο θυμίζουν τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Κίνα για την ανάσχεση της πανδημίας και που οδήγησαν τον κόσμο στους δρόμους, σε πρωτοφανείς διαδηλώσεις κατά των περιορισμών και της λογοκρισίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το βίντεο φέρεται να έχει καταγραφεί σε σπίτι στην Χανγκτσόου, την πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Τσετσιάνγκ, στα ανατολικά της χώρας.

Ο άνδρας βρίσκεται ξαπλωμένος, σκεπασμένος με κουβέρτες, ενώ οι αξιωματούχοι τον τραβούν βίαια για να τον πάρουν με το ζόρι σε κέντρο καραντίνας. «Μην με σπρώχνετε», φωνάζει ο άνδρας ενώ τον παίρνουν με τη βία από το σπίτι του.

Παρά τις εξαγγελίες για χαλάρωση των μέτρων, φαίνεται ότι οι Αρχές της Κίνας εξακολουθούν να επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, στο πλαίσιο της στρατηγικής «μηδενικής Covid».

Οι δύο άνδρες με τις στολές φωνάζουν, σύμφωνα με την DailyMail: «Βάλε τη μάσκα σου», ενώ τραβούν τον άνδρα από τα χέρια και εκείνος προσπαθεί να κρατηθεί από τον καναπέ. «Μην με σπρώχνετε, τρελαθήκατε;», φωνάζει, απελπισμένος.

Δείτε επίσης