Κόσμος

Η πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών δεν θέλουν την συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία

Τι έδειξε δημοσκόπηση των μυστικών υπηρεσιών του Κρεμλίνου

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών  δεν θέλουν την συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένας στους 4 Ρώσους πολίτες δεν θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία με τους μισούς και πλέον ερωτηθέντες να τονίζουν την ανάγκη έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Απόρρητη δημοσκόπηση των μυστικών υπηρεσιών του Κρεμλίνου την οποία φέρνει στη δημοσιότητα ο Βρετανικός Guardian- Το 55%, φέρεται να καταγράψει την άποψη των Ρώσων πολιτών για την εισβολή στην Ουκρανία που έγινε από τον περασμένο Φεβρουάριο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η απόρρητη έρευνα σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα, και διεξήχθη από το Κρεμλίνο, δείχνει ότι το 55% των Ρώσων πολιτών επιθυμεί να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Κίεβο και μόλις 25% των Ρώσων συμφωνούν να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Κάποια από τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης, αποκαλύπτει ο Guardian, σημειώνοντας ότι τη συγκεκριμένη έρευνα την ανέλαβε η ιστοσελίδα Meduza, η οποία έχει έδρα την Λάτβια και ασχολείται με θέματα της Ρωσίας. Επιπλέον παρέχει πληροφορίες στη Ρωσία και στις μυστικές της υπηρεσίες.

Παρεμφερή αποτελέσματα για την πρόθεση και άποψη των Ρώσων πολιτών για την ανάγκη ειρηνευτικών συνομιλιών φέρεται να κατέγραψε και η κορυφαία εταιρία δημοσκοπήσεων στη Ρωσία, Levada Center.

Σύμφωνα με αυτήν την δημοσκόπηση που έγινε τον Νοέμβριο το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θέλουν να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές διαδικασίες. Ωστόσο, το 41% ήταν υπέρ της συνέχισης του πολέμου ενώ, το 6% δήλωνε αναποφάσιστο. Στο ερωτηματολόγιο, συμμετείχαν 1600 άνθρωποι και το περιθώριο απόκλισης και λάθους ήταν περίπου στο 3,4%.

Δείτε επίσης