Κόσμος

Γαλλία: Παροχή «επιδόματος καυσίμων» ύψους 100 ευρώ ανακοίνωσε η πρωθυπουργός

Η βοήθεια αυτή αφορά «περίπου τα μισά νοικοκυριά», υπογράμμισε η πρωθυπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL

Γαλλία: Παροχή «επιδόματος καυσίμων» ύψους 100 ευρώ ανακοίνωσε η πρωθυπουργός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε σήμερα την παροχή ενός «επιδόματος καυσίμων» ύψους 100 ευρώ στους «ασθενέστερους οικονομικά Γάλλους που χρειάζονται το αυτοκίνητό τους για να πάνε στη δουλειά τους».

Η βοήθεια αυτή αφορά «περίπου τα μισά νοικοκυριά», υπογράμμισε η πρωθυπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL και σημείωσε ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση ηλεκτρονικά, δηλώνοντας την πινακίδα του αυτοκινήτου τους και καταθέτοντας ένορκη βεβαίωση ότι χρειάζονται το αυτοκίνητό τους για να φτάσουν στον τόπο εργασίας τους.

Σημειώνεται ότι αυτή η στοχευμένη και εφάπαξ ενίσχυση διαδέχεται την ισχύουσα στη Γαλλία «έκπτωση στην αντλία», η οποία προορίζεται να εξαφανιστεί στο τέλος του έτους με αποτέλεσμα να αναμένονται αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

Δεν θα υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση τον χειμώνα

Η Γαλλία θα μπορέσει να περάσει αυτό τον χειμώνα χωρίς διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αν η χώρα κάνει μια συλλογική προσπάθεια για την εξοικονόμηση ενέργειας, δήλωσε σήμερα η γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

"Ειλκρινά μιλώντας, ας σταματήσουμε, δεν υπάρχει λόγος για πανικό", είπε η Μπορν επιβεβαιώνοντας παρεμφερή έκκληση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Χθες, Τρίτη, ο γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε "παράλογες" τις ανησυχίες για ενδεχόμενα μπλακάουτ που θα πλήξουν τις υποδομές της χώρας αυτό τον χειμώνα και επέμεινε ότι η Γαλλία θα αντεπεξέλθει στα κύματα ψύχους παρά την ενεργειακή κρίση που σαρώνει την Ευρώπη.

Πορείες και διαδηλώσεις πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα τόσο στο Παρίσι όσο και σε άλλες πόλεις, καθώς αυξάνεται διαρκώς το ποσοστό των πολιτών που δεν μπορούν πια να τα βγάλουν πέρα.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας έχει επιβάλει μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και έχει προσφέρει πολλαπλά πακέτα βοήθειας σε αδύναμα νοικοκυριά, ενώ ο πληθωρισμός είναι χαμηλότερος από ό,τι στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες - αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλότερος από ό,τι θυμούνται οι περισσότεροι.

Δείτε επίσης