Κόσμος

Απειλητικό μήνυμα Πούτιν για πόλεμο... διαρκείας με «καρφιά» κατά της Δύσης

«Η Δύση αντιμετωπίζει τη Ρωσία ως χώρα δεύτερης κατηγορίας χωρίς δικαίωμα ύπαρξης», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

Απειλητικό μήνυμα Πούτιν για πόλεμο... διαρκείας με «καρφιά» κατά της Δύσης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Προειδοποιητικό μήνυμα για πόλεμο... διαρκείας με «καρφιά» κατά της Δύσης εξέπεμψε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με νεότερες δηλώσεις του σήμερα, Τετάρτη.

Ειδικότερα, ο ίδιος «απείλησε» ότι η Ρωσία θα αγωνιστεί για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, ενώ επεσήμανε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει πολύ.

Μάλιστα, μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είπε ότι η Δύση αντιμετωπίζει τη Ρωσία ως χώρα δεύτερης κατηγορίας χωρίς δικαίωμα ύπαρξης.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε επίσης πως ακόμη δεν υπάρχει ανάγκη πρόσκλησης νέων Ρώσων εφέδρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Από 300.000 Ρώσους εφέδρους που επιστρατεύτηκαν στο πλαίσιο της επιστράτευσης τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οι 150.000 αναπτύχθηκαν στη ζώνη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε ο Πούτιν προσθέτοντας πως «οι 77.000 βρίσκονταν σε μάχιμες μονάδες και οι υπόλοιποι εκτελούν αμυντικά καθήκοντα».

Στο προσκήνιο τα κενά της ρωσικής αεράμυνας

Οι δηλώσεις του Πούτιν έρχονται μία ημέρα μετά την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, στην οποία τονίστηκαν τα κενά της ρωσικής αεράμυνας.

Είχαν προηγηθεί επιθέσεις ουκρανικών drones εναντίον σταθμευμένων βομβαρδιστικών αεροσκαφών σε δύο ρωσικές στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις σε απόσταση λίγων εκατοντάδων χιλιομέτρων από τη Μόσχα. Οι επιθέσεις χαρακτηρίστηκαν από Βρετανό στρατιωτικό αναλυτή ως «οι πιο σημαντικές, στρατηγικής φύσης, αστοχίες της ρωσικής αεράμυνας από την αρχή του πολέμου».

Δείτε επίσης