Κόσμος

Βέλγιο: Σε καταφύγιο ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά από απειλές κατά της ζωής του

Το σπίτι του υπουργού στη δυτική φλαμανδική πόλη Kortrijk βρίσκεται υπό αυξημένη επιτήρηση από τις τοπικές και ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες

Βέλγιο: Σε καταφύγιο ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά από απειλές κατά της ζωής του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης, Vincent Van Quickenborne, δέχεται απειλές για τη ζωή του, σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα. Ωστόσο, το υπουργείο σπεύδει να σημειώσει πως οι απειλές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης του Βελγίου δεν φαίνεται να συνδέονται με το σκάνδαλο του Κατάρ.

Σύμφωνα με το Euractiv, το σπίτι του Van Quickenborne στη δυτική φλαμανδική πόλη Kortrijk βρίσκεται και πάλι υπό αυξημένη επιτήρηση από τις τοπικές και ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες.

Σημειώνεται πως το ίδιο είχε συμβεί και τον Σεπτέμβριο, όταν η αστυνομία ενημερώθηκε για σχέδιο απαγωγής του υπουργού. Μάλιστα, για την τότε υπόθεση έχουν προφυλακιστεί τέσσερις ύποπτοι.

Ωστόσο, πλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μεταφερθεί σε ασφαλές καταφύγιο χωρίς να είναι σαφής ο λόγος αυτής της απόφασης, ενώ το υπουργείο έσπευσε να σημειώσει πως δεν σχετίζεται με την υπόθεση Κατάρ που έχει συγκλονίσει τη κοινή γνώμη του Βελγίου αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν ξανά δημοσιεύματα ότι ο υπουργός δεχόταν απειλές. Οι υπηρεσίες ασφαλείας συζήτησαν το θέμα το απόγευμα της Τετάρτης (7.12) στο Κέντρο Κρίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών στις Βρυξέλλες.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Eric Van der Sypt είπε στους δημοσιογράφους ότι «απόψε λάβαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή απειλή για το πρόσωπο του υπουργού Van Quickenborne. Αξιολογούμε αυτές τις πληροφορίες και θα τις διερευνήσουμε διεξοδικά».

«Φυσικά δεν διακινδυνεύουμε, ούτε με τον υπουργό ούτε με την οικογένειά του. Συμφωνήθηκαν επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να δώσουμε λεπτομέρειες. Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας», είπε ο Van der Sypt.

Δείτε επίσης