Κόσμος

Politico: Νέο σκάνδαλο στην Βρετανία ταράζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας

Βουλευτές που στέλνονταν σε αποστολές στο εξωτερικό επιδίδονταν σε σεξ με ιερόδουλες και αλκοολισμό

Politico: Νέο σκάνδαλο στην Βρετανία ταράζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένα ακόμη σκάνδαλο έρχεται να συνταράξει το ήδη ταλαιπωρημένο πολιτικό σκηνικό της Μεγάλης Βρετανίας.

Το Ευρωπαικό περιοδικό Politico, σε δημοσίευμα του αποκαλύπτει ότι Βρετανοί πολιτικοί που στέλνονταν σε χώρες του εξωτερικού σε πολιτικές αποστολές αντ’ αυτού έψαχναν τρόπους να διασκεδάσουν με εκδιδόμενες γυναίκες αλλά και με το να επιδίδονται σε …αγώνες αλκοολισμού.

Στο ρεπορτάζ, που δημοσιεύθηκε σήμερα, υποστηρίζεται ότι ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές χρησιμοποιούν τα επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό ως ευκαιρία για διασκέδαση με εργάτριες του σεξ και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Το περιοδικό που με το δημοσίευμα του πιθανότατα να προκαλέσει ακόμη ένα νέο σκάνδαλο στην πολιτική ζωή της Αγγλίας, επικαλείται ως πηγές, βουλευτές, συναδέλφους τους, διπλωματικούς και κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους.

Ένα από τα γεγονότα που αποκαλύπτει το περιοδικό είναι η αναφορά σε έναν πρώην βουλευτή των Συντηρητικών -πλέον μέλος της Βουλής των Λόρδων-, ο οποίος, σε ταξίδι του στη Νοτιοανατολική Ασία για συνάντηση με κοινοβουλευτική ομάδα από όλα τα κόμματα της Βρετανίας (APPG), ζήτησε από τους ντόπιους οδηγίες για τον πλησιέστερο οίκο ανοχής, σύμφωνα με βουλευτή που ήταν παρών.

Επίσης άλλο παράδειγμα που αναφέρει το Politico, αφορά άλλο βουλευτής των Τόρις και πρώην υπουργός που συνήθιζε να παραμένει στο εξωτερικό μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας των βουλευτών στη Βρετανία, προκειμένου να βρεθεί με γυναίκες της περιοχής, ισχυρίστηκαν δύο πρώην συνάδελφοί του.

«Έδειχνε ενδιαφέρον για όμορφα νεαρά κορίτσια. Συνήθως παρέμενε μετά από αυτές τις επισκέψεις και συναντιόταν με νεαρές γυναίκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των δύο συναδέλφων του.

Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι διπλωματικοί αντιπρόσωποι οργάνωναν πάρτι με αλκοόλ και σεξ για τους Βρετανούς βουλευτές.

Μάλιστα ένας ξένος διπλωμάτης ανέφερε στο Politico ότι ανώτερος βουλευτής του Εργατικού Κόμματος έδειχνε συμπάθεια για τις Ρωσίδες κατά τη διάρκεια ταξιδιών στο εξωτερικό.

Υποστήριξε, μάλιστα, πως η δράση του βουλευτή έκανε τους τοπικούς αξιωματούχους να αισθάνονται ανίκανοι να παρέμβουν, επειδή ανησυχούσαν για τη διατήρηση της επιρροής τους στο Γουέστμινστερ.

Το διεθνές περιοδικό επικοινώνησε με περισσότερους από 12 κυβερνητικούς αξιωματούχους και βουλευτές στο Βρετανία και στο εξωτερικό οι οποίοι φέρονται να επαλήθευσαν τους ισχυρισμούς για μέθη και άσεμνη σεξουαλική συμπεριφορά από ορισμένους βουλευτές και συναδέλφους, ιδιαίτερα σε ταξίδια της APPG.

Οι σχέσεις των βουλευτών με υπερπόντια εδάφη της Βρετανίας αναφέρθηκαν επανειλημμένα, με τοπικούς αξιωματούχους να λένε ότι ορισμένοι βουλευτές είχαν λάβει μέρος σε πάρτι που οργανώνονταν από διπλωματικούς αντιπροσώπους με σκοπό τη σεξουαλική δραστηριότητα των βουλευτών με νεαρούς άνδρες και γυναίκες

Δείτε επίσης