Κόσμος

Qatargate: Τί είπε η Εϋα Καϊλή στην 5ωρη κατάθεσή της

Τα ερωτηματικά, τα κενά και τα χρηματικά ποσά στο παρελθόν

Qatargate: Τί είπε η Εϋα Καϊλή στην 5ωρη κατάθεσή της
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την Εύα Καϊλή και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, με πιο πρόσφατα λεπτομέρειες από την 5ωρη κατάθεση της Ελληνίδας πολιτικού.

Σύμφωνα το ΣΚΑΙ, σε ανταπόκριση του στις Βρυξέλλες, η Εύα Καϊλή στην πεντάωρη κατάθεσή της κατά την προσαγωγή της, από τις βελγικές αρχές. φέρεται πως βρισκόταν σε καθεστώς σύγχυσης και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όμως, δεν επικαλέστηκε τη βουλευτική της ασυλία.

Το στοιχείο, που ενδεχομένως να λειτουργήσει επιβαρυντικά για την ίδια είναι, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αλλά και με πληροφορίες της εκπομπής Live News του MEGA, ότι, στην πρώτη της κατάθεση, φέρεται να ανέφερε ότι είχε δει και παλιότερα μεγάλα χρηματικά ποσά μέσα στο σπίτι όπου έμεναν η ίδια και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

«Μετά την προσαγωγή του Παντσέρι πανικοβλήθηκα. Επικοινώνησα με τον πατέρα μου, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες με τη σύζυγό του και του ζήτησα να μεταφέρει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι μου σε ασφαλές σημείο και να τα παραδώσει στον πραγματικό δικαιούχο τους. Εκείνος ήρθε, πήρε τη βαλίτσα με τα λεφτά και επέστρεψε στο ξενοδοχείο που έμενε. Προφανώς, όμως, τον παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί. Έκαναν έφοδο στο δωμάτιό του και κατέσχεσαν τα χρήματα» φέρεται να σημείωσε στην κατάθεσή της η Εύα Καϊλή.

Υπάρχει ένα ερωτηματικό που ερυενούν οι βελγικές αρχές και αυτό είναι γιατί η Εύα Καϊλή δεν ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές για τα χρήματα στο σπίτι της, αλλά προτίμησε να ζητήσει από τον πατέρα της να τα απομακρύνει από εκεί.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης