Κόσμος

«Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από την ΕΕ», λέει η Μανταλένα Καϊλή στην Corriere

Δεν υπάρχουν ετυμηγορίες της Δικαιοσύνης εις βάρος της, παρά μόνο «εντυπώσεις», που δημιουργούνται από τα ΜΜΕ, λέει η ίδια - Τί απαντά για την αδερφή της

Μ. Καϊλή: «Δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις που να προκύπτουν από τη δικογραφία»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από την ΕΕ», απαντά η αδερφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα Καϊλή αναφορικά με τη ΜΚΟ της σε συνέντευξή της στην Corriere della Sera.

Η ίδια, που δραστηριοποιείται στους τομείς της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και της κοινωνικής καινοτομίας, σημειώνει ότι δεν υπάρχουν ετυμηγορίες της Δικαιοσύνης εις βάρος της, παρά μόνο «εντυπώσεις», που δημιουργούνται από τα ΜΜΕ και, κατά συνέπεια, στους ανθρώπους.

Δεν έχει λάβει τίποτα, λέει, και ως εκ τούτου διερωτάται γιατί να σχολιάσει «παράνομες πράξεις που δεν υπάρχουν στα αρχεία».

Σημειώνεται πως η Μανταλένα Καϊλή και η ΜΚΟ της φέρονται να βρίσκονται στο μικροσκόπιο στοχευμένων ερευνών, αλλά, όπως λέει η ίδια, η ELONtech δεν είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, αλλά ένα «επιστημονικό παρατηρητήριο για τις νέες τεχνολογίες που αποτελείται από νομικούς και ακαδημαϊκούς».

Στο ερώτημα, αν η ELONtech έχει λάβει χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαντά κατηγορηματικά: «Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ». Όσον αφορά τους δεσμούς της Οργάνωσης με τις Βρυξέλλες, αναφέρει «Συμμετείχαμε στο τέταρτο συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη, που φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας», καθώς και «με τη συνεργασία της Unesco, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ».

Στις πιεστικές ερωτήσεις της ιταλικής εφημερίδας για τις κατηγορίες εις βάρος της Εύας Καϊλή και του πατέρα τους, η Μανταλένα κόβει την κουβέντα, σημειώνοντας ότι δεν έχουν διατυπωθεί σαφείς κατηγορίες εις βάρος της και του κ. Καϊλή.

Πάντως, σύμφωνα με την Corriere, το ότι η ELONtech της Μανταλένας Καϊλή έχει μια μεγάλη ατζέντα εκδηλώσεων και μια πλούσια ομάδα συνεργατών εξακολουθεί να αποτελεί στοιχείο ενδιαφέροντος για τους δικαστές.

Δείτε επίσης