Κόσμος

Εικόνα σοκ:Εγκλωβισμένοι Έλληνες μέσα στο διαλυμένο λεωφορείο-Πώς έγινε το δυστύχημα

Ο οδηγός παραβίασε προειδοποιητική πινακίδα ύψους αλλά «τα έριξε» στο Google Maps

Εικόνα σοκ:Εγκλωβισμένοι Έλληνες μέσα στο διαλυμένο λεωφορείο-Πώς έγινε το δυστύχημα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, με ένα λεωφορείο στο οποίο βρίσκονταν Έλληνες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο λεωφορείο επέβαιναν 47 Έλληνες και ο οδηγός του και ο τραγικός απολογισμός μιλά για έναν άντρα νεκρό. Υπάρχουν ακόμα 24 τραυματίες οι οποίοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.
Πηγές αναφέρουν πως το λεωφορείο έφτασε σήμερα πρωί έφτασε στο Βουκουρέστι το λεωφορείο που ξεκίνησε χθες βράδυ από Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη.Μόλις το λεωφορείο έφτασε στο κέντρο του Βουκουρεστίου, ο οδηγός δεν είδε τη σήμανση και έπειτα έπεσε πάνω σε πινακίδα. Ένας άνδρας περίπου 50 ετών κατέληξα και τρεις είναι σοβαρά τραυματισμένοι. Εξ αυτών, η μία είναι γυναίκα που δεν έχει τις αισθήσεις της, ενώ οι άλλοι δύο έχουν χτυπήσει στο κεφάλο, όμως έχουν τις αισθήσεις τους.Τα μέλη της ελληνικής πρεσβείας στη Ρουμανία βρίσκονται στο νοσοκομείο με τους τραυματίες. Εκείνοι που δεν τραυματίστηκαν είναι σε ένα ξενοδοχείο.

Δείτε τη φωτογραφία από το σημείο του δυστυχήματος

Τροχαίο

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο. Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες. Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες. Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα:

210 368 1730
210 368 1350.

Δείτε επίσης