Κόσμος

ΗΠΑ: Τραγικές περιγραφές για τη χιονοθύελλα - τέρας - 60 οι νεκροί από δυστυχήματα

«Δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα» λένε οι κάτοικοι των περιοχών που πλήγονται

ΗΠΑ: Τραγικές περιγραφές για τη χιονοθύελλα - τέρας - 60 οι νεκροί από δυστυχήματα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για ακόμα 30 εκατοστά χιονιού προετοιμάζονται περιοχές των ΗΠΑ, όσο μετρούν τουλάχιστον 60 νεκρούς από τη χιονοθύελλα - τέρας των περασμένων ημερών.

Ενδεικτικά, στο Μπάφαλο το χιόνι έφθασε τα 127 εκατοστά και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πηγαίνουν από «αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο» αναζητώντας επιζώντες.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, οι Αρχές περιέγραψαν άγριες συνθήκες, ιδίως στο Μπάφαλο, το οποίο χτυπούν πολύωρες χιονοκαταιγίδες.

Περίπου 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πλήθος αιτιών εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως μια γυναίκα από το Ουισκόνσιν που έπεσε στην παγωμένη επιφάνεια ποταμού.

Στην κομητεία του Νιαγάρα της Νέας Υόρκης, ένας 27χρονος άνδρας υπέστη δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα αφού το χιόνι μπλόκαρε τον καυστήρα του, στο Οχάιο ένας εργαζόμενος σε εταιρεία κοινής ωφέλειας έπαθε ηλεκτροπληξία, ενώ στο Κάνσας σημειώθηκε μια θανατηφόρα πυρκαγιά σε καταυλισμό αστέγων.

Σημειώνεται πως ένα κλαδί που έπεσε σκότωσε έναν κάτοικο του Βερμόντ, ενώ τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα στο Μιζούρι, στο Κεντάκι και στην Οκλαχόμα.

Κάποιοι πέθαναν από καρδιακή καταπόνηση ενώ φτυάριζαν χιόνι, άλλοι καθώς τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης δεν έφθασαν εγκαίρως.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δήλωσε τη Δευτέρα ότι έως και 30 εκατοστά χιόνι μπορεί να πέσουν ακόμη σε κάποιες περιοχές.

Ο δήμαρχος του Μπάφαλο, Μπάιρον Μπράουν, περιέγραψε το τραγικό έργο της ανάσυρσης των θυμάτων της χιονοκαταιγίδας από τα αυτοκίνητα, τα σπίτια και τους δρόμους.

«Οι αστυνομικοί μας είναι άνθρωποι. Είναι οδυνηρό να βρίσκεις μέλη της κοινότητάς σου νεκρούς», δήλωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι τα θύματα της χιονοθύελλας «προσπαθούσαν να περπατήσουν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, αποπροσανατολίστηκαν και πέθαναν στον δρόμο».

Τουλάχιστον 60 ζωές έχουν χαθεί σε περιστατικά που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τον απολογισμό του NBC News.

«Είχαμε τόσο πολλούς νεκρούς που διάφορα νοσοκομεία είναι γεμάτα και πρέπει απλώς να γίνουν νεκροτομές για να διευκρινιστεί αν τα άτομα πέθαναν από λόγους που σχετίζονται με τη χιονοθύελλα», σημείωσε.

Ο κ. Poloncarz έγραψε στο Twitter ότι 14 άνθρωποι στην κομητεία πέθαναν από έκθεση στην κακοκαιρία, τρεις άνθρωποι βρέθηκαν στα οχήματά τους, τέσσερις δεν είχαν θέρμανση, τρεις από καρδιακά επεισόδια από φτυάρισμα του χιονιού και τρεις άνθρωποι απεβίωσαν μετά από καθυστέρηση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Οι δρόμοι παρέμειναν γεμάτοι με αυτοκίνητα, λεωφορεία, ασθενοφόρα, ρυμουλκά, ακόμη και εκχιονιστικά μηχανήματα που θάφτηκαν κάτω από το χιόνι, περιπλέκοντας τις προσπάθειες να καθαριστούν οι χιονισμένοι δρόμοι και να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους κατοίκους που χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη. Οι Αρχές χρησιμοποίησαν ακόμη και μπουλντόζες ως «ασθενοφόρα».

Παρά την απαγόρευση των οδικών μετακινήσεων που παρέμεινε σε ισχύ και σήμερα, εκατοντάδες οδηγοί χρειάστηκε να διασωθούν από τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Δείτε επίσης