Κόσμος

ΗΠΑ: «Θαμμένοι στο χιόνι»-Απελπισμένοι οι Αμερικανοί ψάχνουν για φαγητό και φάρμακα

Δεν λέει να κοπάσει ο πολικός εφιάλτης, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ενώ 250.000 νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι

ΗΠΑ: «Θαμμένοι στο χιόνι»-Απελπισμένοι οι Αμερικανοί ψάχνουν για φαγητό και φάρμακα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αντιμέτωποι με τον πολικό εφιάλτη μίας ιστορικής χιονοθύελλας βρίσκονται οι κάτοικοι πολλών πολιτειών στις ΗΠΑ, με τουλάχιστον 59 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους και 250.000 νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, τη στιγμή που οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι και τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα.

Πολλές οικογένειες στη δυτική Νέα Υόρκη, ψάχνουν απελπισμένα για φαγητό και φάρμακα, καθώς η κακοκαιρία είχε ως συνέπεια τον αποκλεισμό των δρόμων και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, που οδήγησαν στο κλείσιμο καταστημάτων όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακείων.

Πιο συγκεκριμένα, στο Μπάφαλο, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 27 άνθρωποι, τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ έχουν κλείσει από την Παρασκευή, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου NBC, που μεταδίδει τις απελπισμένες εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής για βοήθεια, αλλά και σε σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν υπάρχουν ανοιχτά καταστήματα. Ό,τι μπορείς, αρπάζεις», είπε ο Σκοτ Μακ Καντλς, 55 ετών, που ζει σε προάστιο του Μπάφαλο.

Η οικογένεια του 54χρονου, σύμφωνα με το NBC, πέρασε τα Χριστούγεννα αποκλεισμένη από το παχύ χιόνι. Το βράδυ της Κυριακής, στο δείπνο Χριστουγέννων, έφαγαν κορν φλέικς. Όταν ξημέρωσε, η οικογένεια ήταν ανήσυχη για τις προμήθειές της, αφού το ψωμί και τα αυγά τελείωναν και τα μαγαζιά δεν είχαν ανοίξει. Είχαν μείνει μόνο τρεις κονσέρβες με κεφτεδάκια και είχαν αρχίσει να πανικοβάλλονται.

Παράλληλα, μόλις απομακρύνθηκε το χιόνι από τον δρόμο μπροστά από το σπίτι, ο 54χρονος βγήκε με το αυτοκίνητο για να βρει ανοιχτό σούπερ μάρκετ. Οκτώ χιλιόμετρα μετά, τα παράτησε απογοητευμένος.
«Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Είμαστε θαμμένοι στο χιόνι»

Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε ξενοδοχεία της περιοχής, που προσφέρουν γεύματα στους πελάτες τους αλλά οι προμήθειες σιγά-σιγά λιγοστεύουν.

«Μας τελειώνει το φαγητό» είπε υπάλληλος σε ξενοδοχείο της περιοχής, που έχει αποκλειστεί από το χιόνι, από την Πέμπτη. «Είναι πολύ ενοχλητικό. Οι πελάτες χάνουν την υπομονή τους. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Είμαστε θαμμένοι στο χιόνι».

Την ίδια ώρα, κάτοικοι του Μπάφαλο έχουν γράψει σε σελίδες του Facebook, ζητώντας βοήθεια σε όποιον μπορεί να τους τη δώσει.

Ένα άτομο ζήτησε πάνες για τα δίδυμα μωρά του, άλλος ζήτησε φάρμακα για το άρρωστο παιδί του. Πολλοί ζήτησαν γάλα για μωρά. «Τελειώνει το φαγητό, έχουμε αποκλειστεί στο σπίτι μας» έγραψε κάτοικος του Μπάφαλο, που έχει τέσσερα μικρά παιδιά.

Δείτε επίσης