Κόσμος

Αυστραλία: Μυστικός «Αϊ-Βασίλης» μοιράζει δώρα στα φτωχά Ελληνόπουλα της Ομογένειας

Ενα χριστουγεννιάτικο παραμύθι ζωντανεύει αυτές τις μέρες στη Μελβούρνη

Αυστραλία: Μυστικός «Αϊ-Βασίλης» μοιράζει δώρα στα φτωχά Ελληνόπουλα της Ομογένειας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μια μυστηριώδης αναγγελία δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στον ομογενειακό Τύπο της Μελβούρνης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα « ΤΑ ΝΕΑ», ένας ανώνυμος «Αϊ-Βασίλης» ανακοίνωσε πως θα διαθέσει τα χρήματα για να περάσουν όμορφα Χριστούγεννα τα Ελληνόπουλα της περιοχής που δυσκολεύονται να αγοράσουν δώρα εξαιτίας οικονομικών ή κοινωνικών δυσκολιών.

Ο άγνωστος ευεργέτης καλεί όσους γνωρίζουν κάποιο παιδί που έχει ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί του και εκείνος θα φροντίσει να παραλάβουν τα παιδιά όποια δώρα ζητήσουν από τον Αγιο Βασίλη.

Ενα χριστουγεννιάτικο παραμύθι ζωντανεύει αυτές τις μέρες στην Αυστραλία…

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» για τον ομογενή που σκορπά τη χαρά των Χριστουγέννων σε φτωχά παιδιά, ο εκδότης της εφημερίδας «Νέος Κόσμος» Σωτήρης Χατζημανώλης επισημαίνει πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος άνθρωπος, «ένας γενναιόδωρος ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας, εδώ και έξι χρόνια φροντίζει να μη λείψει από κανένα Ελληνόπουλο το δώρο που λαχταράει να βρει κάτω από το δέντρο», λέει. «Ο στόχος του, σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσίευσε φέτος στην εφημερίδα μας, είναι να βοηθήσει πάνω από εκατό οικογένειες ομογενών που δυσκολεύονται να προσφέρουν το δώρο που ζήτησε το παιδί τους», προσθέτει.

Ειδική επιτροπή

«Ολα γίνονται ανώνυμα. Ο ίδιος δεν έχει συναντήσει καμιά οικογένεια και κανένα παιδί. Ειδική επιτροπή αξιολογεί τις προτάσεις που γίνονται – μετά την καταχώριση της πρόσκλησης στην εφημερίδα – και επιλέγει τις οικογένειες. Ο ίδιος ζει πολλά χρόνια στη Μελβούρνη. Είναι αυτοδημιούργητος, πέτυχε ως επιχειρηματίας και αισθάνεται την ανάγκη να δώσει λίγη χαρά σε παιδιά που ζουν στερημένα. Αυτό του δίνει χαρά, όμως δεν θέλει να ξέρουν ποιος είναι για να μην αισθάνεται κανείς «υποχρέωση» απέναντί του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φιλάνθρωπος ομογενής έχει δυο μεγάλες επιχειρήσεις στον χώρο των κατασκευών, ενώ ασχολείται ενεργά και με ένα ομογενειακό ποδοσφαιρικό σωματείο. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει σημασία ποιος είναι αλλά τι συναισθήματα έχει για τους άλλους. Το μεγαλείο της προσφοράς του δίνει λάμψη στις μέρες των Χριστουγέννων.

Η ανάρτησή του στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» με τίτλο «Χριστούγεννα για παιδιά – δώστε χαρά σε ένα δικό σας παιδί» αποκαλύπτει με σαφήνεια τα συγκινητικά του αισθήματα. «Τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι μια χαρούμενη περίοδος του έτους», γράφει.

«Ωστόσο μερικές φορές, ορισμένες περιστάσεις δεν το επιτρέπουν, καθώς υπάρχουν μοναχικοί γονείς ή οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες και δεν μπορούν να προσφέρουν χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά τους, τα οποία, όμως, είναι σημαντικά για την ηλικία τους», συνεχίζει.

«Μια ελληνική επιχείρηση επιθυμεί να βοηθήσει πάνω από 100 από αυτές τις οικογένειες με την παροχή δώρων, αν δεν είναι σε θέση να προσφέρουν ένα δωράκι για τα Χριστούγεννα», σημειώνεται δίνοντας οδηγίες σε όσους ενδιαφέρονται για το πώς θα στείλουν αίτηση. «Ολες οι πληροφορίες των αιτήσεων θα παραμείνουν εμπιστευτικές και είναι εντελώς μη επικριτικές. Μας ενδιαφέρει μόνο η προσφορά χαράς στα παιδιά», αναφέρεται.

Η λίστα

Κι επειδή τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδικά μάτια μια μαγική γιορτή, εκείνος, σαν τον Αγιο Βασίλη, χαρίζει διαφορετικά δώρα σε κάθε παραλήπτη, ανάλογα με το τι έχει ζητήσει το κάθε παιδί στη λίστα που έχει ετοιμάσει.

«Σε παλαιότερη συζήτηση που είχαμε μαζί του», εξηγεί ο Σωτήρης Χατζημανώλης, «μας είχε πει πως γνωρίζοντας ότι υπάρχει πράγματι φτώχεια στην ελληνική παροικία – κάτι που πολλοί δεν συνειδητοποιούν -, θεωρεί σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους λιγότερο τυχερούς στην κοινωνία. Επειδή το χρειάζονται. Και, κυρίως, επειδή ο Ελληνας συνήθως δεν θέλει να ζητήσει βοήθεια…».

«Η ιδέα να απευθυνθεί στην Ομογένεια», εξηγεί ο κ. Χατζημανώλης, «του ήρθε όταν έβλεπε στα εμπορικά κέντρα να βάζουν δώρα κάτω από το δέντρο για τα λιγότερο τυχερά παιδιά της κοινωνίας. Τότε αναρωτήθηκε αν υπάρχουν και Ελληνόπουλα, οι γονείς των οποίων ίσως δεν είναι σε θέση να τους προσφέρουν ένα δωράκι».

Και έτσι άρχισαν όλα. Από τότε, τα Χριστούγεννα στην ελληνική παροικία της Μελβούρνης βρίσκουν το αληθινό τους νόημα χάρη στον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη· χάρη στην καλοσύνη ενός ξένου

Δείτε επίσης