Κόσμος

Qatargate: Στις 16 Ιανουαρίου η απόφαση για την έκδοση της κόρης του Παντσέρι

Γιατί πήρε αναβολή η απόφαση

Qatargate: Στις 16 Ιανουαρίου η απόφαση για την έκδοση της κόρης του Παντσέρι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το δικαστήριο της Μπρέσια ανέβαλε για τις 16 Ιανουαρίου την απόφαση για την έκδοση ή μη στο Βέλγιο της κόρης του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, της Σίλβια Παντσέρι.

Η αναβολή οφείλεται στο ότι δεν έφθασαν εγκαίρως τα αναγκαία στοιχεία σχετικά με υποτιθέμενο υπερπληθυσμό των βελγικών φυλακών, κάτι που είχε επικαλεσθεί ο συνήγορος υπεράσπισης για να μην εκδοθεί η πελάτισσά του.

Το Δεκέμβριο, οι βελγικές αρχές κατηγόρησαν τέσσερις ανθρώπους, που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι το Κατάρ, η χώρα που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τους προσέφερε μετρητά και δώρα για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων.

Το Κατάρ αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα.

Οι ύποπτοι είναι ο ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, η ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο πρώην βοηθός του Παντσέρι και μέλος του προσωπικού του Ευρωκοινοβουλίου Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο ιταλός διευθυντής μη κυβερνητικής οργάνωσης Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνγκα.

Έκδοση της συζύγου και της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι στο Βέλγιο

Οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές συναίνεσαν στο αίτημα έκδοσης στο Βέλγιο της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RAI.

Οι δύο γυναίκες βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, σε διαφορετικά σπίτια του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.

Ο συνήγορος τους είχε αντιταχθεί στο αίτημα των βελγικών αρχών να εκδοθούν στις Βρυξέλλες, ζητώντας περιθώριο μιας εβδομάδας για να μελετήσει τη δικογραφία.

Δείτε επίσης