Κόσμος

Κορονοϊός: Ενοχλημένη η Κίνα από την ΕΕ και τα μέτρα που έλαβε για τους ταξιδιώτες

«Πρέπει να εξετάζει αντικειμενικά και δίκαια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών

Κορονοϊός: Ενοχλημένη η Κίνα από την ΕΕ και τα μέτρα που έλαβε για τους ταξιδιώτες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ενοχλημένες οι Κινεζικές Αρχές από την απόφαση της Ευρωπαικής Ένωσης να προχωρήσει σε σειρά μέτρων για τους πολίτες της στην περίπτωση που θελήσουν να ταξιδέψουν προς χώρες της Ευρώπης.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, άφησε σαφείς αιχμές προς την Ευρωπαική Ένωση, με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» για την αντιμετώπιση του κορωνοιού εννοώντας τη νέα μετάλλαξη από τις ΗΠΑ για την οποία καμία απόφαση πρόληψης ή απαγόρευσης δεν ελήφθη από την γηραιά ήπειρο.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάζει αντικειμενικά και δίκαια την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα", είπε το Πεκίνο, δια στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μάο Νινγκ, απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι επιβάτες που έρχονται στην Γηραιά Ήπειρο από την Κίνα να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού πριν από την αναχώρησή τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων της ΕΕ πρότειναν οι επιβάτες από την Κίνα να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ κορονοϊού πριν από την αναχώρηση, για να μπορούν να μπαίνουν στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και να φορούν μάσκα υψηλής προστασίας κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους.

Η Ελλάδα στο πλαίσιο εναρμονισμού της με την κεντρική απόφαση της Ευρωπαικής Ένωσης, χθες σε κυβερνητική σύσκεψη, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε την εφαρμογή των συστάσεων της ΕΕ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Δείτε επίσης