Κόσμος

Στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας προχωρά η Microsoft

Από τον Ιούλιο έχουν απολυθεί σχεδόν άλλοι 2000 εργαζόμενοι από τον πολυεθνικό τεχνολογικό κολοσσό

Στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας προχωρά η Microsoft
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας προχωρά η Microsoft έως τις 31 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για την επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων της.

Η κίνηση αυτή αποδεικνύει ότι οι απολύσεις επιταχύνονται στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες προετοιμάζονται για την ύφεση.

Alphabet, Amazon και Salesforce είναι μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών που μείωσαν το προσωπικό τους τις τελευταίες εβδομάδες. Οι απολύσεις έρχονται μετά την αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, καθώς οι επιχειρήσεις, οι κυβερνητικές υπηρεσίες και τα σχολεία ενθάρρυναν την εξ αποστάσεως εργασία για να μειώσουν την έκθεση στον κορονοϊό.

Η άνοδος των τιμών έχει ωθήσει τις εταιρείες να γίνουν πιο προσεκτικές όσον αφορά τις τεχνολογικές δαπάνες, πλήττοντας τις προοπτικές των τεχνολογικών μετοχών που η οποίες είχαν υπεραπόδοση λόγω της ανάγκης χρήσεις σύγχρονων τεχνολογιών ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού σε σχέση με άλλους τομείς της αγοράς.

Τον Ιούλιο η Microsoft ανέφερε ότι μείωσε λιγότερο από το 1% των εργαζομένων (περίπου 2000 άτομα) και τον Οκτώβριο επιβεβαίωσε έναν πρόσθετο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας που φέρεται να επηρέασε λιγότερους από 1.000 εργαζόμενους.

Δείτε επίσης