Κόσμος

Η Σίλβια Παντσέρι προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης

Καταγγέλλει παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Βελγικές φυλακές

Η Σίλβια Παντσέρι προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο Ανώτατο δικαστήριο της Ρώμης προσέφυγε η κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια, κατά της προσφυγής έκδοσης της στο Βέλγιο, με βασικό επιχείρημα τις άσχημες συνθήκες κράτησης στις βελγικές φυλακές.

Το ζήτημα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν θέσει και στο παρελθόν οι δικηγόροι της Σίλβια Παντσέρι και της μητέρας της, σύμφωνα με τους δικαστικούς της Μπρέσια.

Οι συνήγοροι της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι της Σίλβια Παντσέρι, προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης κατά της απόφασης έκδοσης της πελάτισσάς τους στο Βέλγιο, η οποία ελήφθη από το εφετείο της Μπρέσια.

Ανάλογη προσφυγή έχει κατατεθεί και κατά της απόφασης έκδοσής της συζύγου του Παντσέρι, της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι. Οι δύο αυτές υποθέσεις αναμένεται να εξετασθούν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας στις 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς της Μπρέσια, πάντως, οι συνθήκες κράτησης στις βελγικές φυλακές δεν παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάτι που είχαν αμφισβητήσει οι δικηγόροι της Σίλβια Παντσέρι και της μητέρας της.

Στο αίτημα έκδοσης της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του στο Βέλγιο συναίνεσαν οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές. Αυτό μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RAI.

Υπενθυμίζεται ότι υπό κατάσχεση παραμένουν οι ιταλικοί τραπεζικοί λογαριασμοί του Αντόνιο Παντσέρι, της συζύγου του Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και της κόρης τους, Σίλβια Παντσέρι, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatar Gate.

Ειδικότερα, το συνολικό ποσό που έχει κατασχεθεί από την εισαγγελία του Μπέργκαμο, ανέρχεται στις 247.000 ευρώ.

Η θέση των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας Παντσέρι, ότι το αίτημα και η απόφαση κατάσχεσης παρουσίαζαν προβλήματα σε σχέση με τη διαδικασία που επιλέχθηκε, δεν έγινε δεκτή.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά των δύο γυναικών εκτελέστηκε στις 9 Δεκεμβρίου στην Ιταλία, στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς Qatar Gate

Δείτε επίσης