Κόσμος

Ράπισμα από Stern: «Εμπρηστής ο Ερντογάν - Αδίστακτος για να μείνει στην εξουσία»

«Ο Ερντογάν αγωνίζεται ανελέητα για να παραμείνει στην εξουσία: στη χώρα του, στη Συρία και στη Γερμανία...»γράφει το Γερμανικό περιοδικό

Stern: «Εμπρηστής ο Ερντογάν - Αδίστακτος για να μείνει στην εξουσία»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μετά το δημοσίευμα του Economist για τον Ερντογάν και την Τουρκία, αυτή τη φορά το γερμανικό περιοδικό Stern κυκλοφόρησε με τον Τούρκο πρόεδρο στο εξώφυλλό του, αποκαλώντας τον «εμπρηστή». «Ο Ερντογάν αγωνίζεται ανελέητα για να παραμείνει στην εξουσία: στη χώρα του, στη Συρία και στη Γερμανία...».

Σε άρθρο για τον Τούρκο πρόεδρο το γερμανικό περιοδικό ανέφερε ότι «ο Ερντογάν έχει γίνει «εμπρηστής» τόσο εντός όσο και εκτός Τουρκίας για να παραμείνει στην εξουσία», προωθώντας τη θέση του για τα ζητήματα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, στη Συρία και τη Λιβύη, ενώ επισημαίνουν συγκεκριμένα την επιθετική του ρητορική κατά της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «απείλησε έναν σύμμαχο με πυραύλους και μάλιστα θα επιτεθεί στην Αθήνα με Tayfun».

Ο Ερντογάν επίσης χαρακτηρίζεται, από το Stern εμπρηστής ακόμα και για τη Γερμανία, στην οποία επιχειρεί να φέρει το μίσος κατά των πολιτικών του αντιπάλων, που χαρακτηρίζει τον προεκλογικό του αγώνα.

«Διαπραγματεύεται με τον Πούτιν και τη Δύση, υποτιμά το ΝΑΤΟ και ξεκινάει πόλεμο στη Συρία. Παλεύει αμείλικτα για να διατηρήσει την εξουσία στο εσωτερικό» τονίζεται στο άρθρο, στο οποίο επισημαίνεται, ακόμα, πως μέχρι τώρα έχει βρει κλειστές πόρτες στις απόπειρες επικοινωνίας με το Βερολίνο.

Αναφέρει επίσης, ότι «ο Ερντογάν κρατάει πολλά μέτωπα ανοιχτά στο εξωτερικό, από την Ουκρανία μέχρι τη Συρία, χρησιμοποιώντας τη δύναμή του», το γερμανικό περιοδικό έκανε ειδική μνεία στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία, γράφοντας: «Θα δεχτεί ο Ερντογάν μια εκλογική ήττα; Ο εταίρος του, το κόμμα MHP, είναι τόσο καλά εδραιωμένο στο στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας που ορισμένοι ειδικοί εικάζουν ότι θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία, ακόμα κι αν το κοινό έχει διαφορετικές προτιμήσεις».

Η δημοσίευση του «Στερν» και ο καυστικός χαρακτηρισμός του Ερντογάν προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας μέσω του Ομάρ Τσελίκ. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας δήλωσε ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα «αποτελούν μαύρη προπαγάνδα» επειδή «ορισμένα δυτικά μέσα στοχεύουν συστηματικά τον Πρόεδρο Ερντογάν».

Δείτε επίσης